Witold Kepinski - 15 mei 2017

Nederlandse boek en symposium over Blockchain Organiseren

Nederlandse boek en symposium over Blockchain Organiseren image

Ter gelegenheid van het uitkomen van het eerste Nederlandse boek over Blockchain Organiseren, organiseert de Weconomics Foundation op 19 mei het symposium ‘Blockchain Organiseren vanuit zes perspectieven.’ Het symposium vindt plaats in Breda op de NHTV. Over blockchain wordt al veel gezegd en geschreven, Blockchain Organiseren als organisatieconcept is nieuw. Tijdens het symposium wordt dit nieuwe concept geïntroduceerd en vanuit verschillende perspectieven belicht.

Blockchain Organiseren is een nieuwe, decentrale manier van organiseren. Het kan het verplaatsen van zowel informatie als producten/diensten van mens tot mens (peer-to-peer) organiseren, zonder tussenkomst van bedrijven of overheden in een veilige en minder complexe digitale omgeving. Onder andere Marietje Schaake, lid van het Europees Parlement, zal vanuit de Europese Digitale Agenda een reactie geven op het boek. Ze schreef onder andere mee aan een rapport van de ‘Global Commission on Internet Governance’. Volgens haar bevindt internet zich op een 'beslissend moment'. Ze ziet 'steeds meer machtsmisbruik' door bedrijven en staten.

Auteur Paul Bessems over de aanleiding van het boek en het symposium: “Onze economie drijft grotendeels op wantrouwen. Wanneer we zaken doen, moeten we elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor hebben we geld, contracten, merken en hiërarchieën geïnnoveerd. In het kielzog van deze instituties is een hele vertrouwensindustrie ontstaan, denk aan: banken, advocaten, accountants, marketeers en managers. Het nadeel van deze manier van vertrouwen organiseren is, dat de complexiteit onnodig toeneemt waardoor onze productiviteit onvoldoende meegroeit met de stijgende welvaartskosten. Daarbij zijn onze gegevens steeds moeilijker te beschermen en neemt de macht van grote databedrijven toe.”

Meer informatie over het boek (preview) en inschrijven voor het symposium zie: https://weconomics.org/blockchain_boek/

Over blockchain

Blockchain kun je zien als een extra laag bovenop het internet. Deze laag maakt het mogelijk dat we niet alleen eenvoudig en veilig informatie kunnen delen, maar ook heel efficiënt transacties kunnen doen. Blockchain krijgt steeds meer aandacht in de media, politiek, bij overheden en in het bedrijfsleven. De overheid alleen al, startte afgelopen jaar tientallen blockchainprojecten. Het World Economic Forum verwacht dat in 2025, 10% van de wereldwijde omzet geregistreerd wordt op blockchains of met blockchain gerelateerde technologie. Steeds meer professionals en organisaties raken enthousiast over dit nieuwe organisatieconcept.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!