Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2017

Axians vernieuwt vaste en draadloze infrastructuur van ROC van Twente

ROC van Twente selecteert Axians, het ICT-merk van VINCI Energies, als partner voor de vernieuwing van vaste (LAN) en draadloze (WLAN) infrastructuur. Hiermee wil de onderwijsorganisatie de stabiliteit van de ICT-infrastructuur, dat het hart vormt van de ICT-dienstverlening voor medewerkers en studenten, voor de komende jaren verder verbeteren. Tegelijkertijd moet het nieuwe draadloze en vaste netwerk van ROC van Twente de flexibiliteit en ruimte bieden om innovatieve ontwikkelingen in haar onderwijsaanbod mogelijk te maken, zoals Virtual Reality, Gamification en digitale lesvormen en toetsing. Volgens de overeenkomst adviseert Axians bij het ontwerp van het nieuwe netwerk, levert de actieve netwerkcomponenten en verzorgt samen met medewerkers en studenten van ROC van Twente de implementatie. Aansluitend traint Axians de beheerorganisatie van ROC en zal ze de organisatie derdelijns support bieden.

Met ruim 2.000 medewerkers verzorgt ROC van Twente beroepsopleidingen, trainingen en cursussen voor ruim 18.500 studenten en cursisten. Dat gebeurt op vijf hoofdlocaties in Almelo, Enschede en Hengelo, 'in-company' bij bedrijven en instellingen en op diverse kleinere onderwijslocaties in heel Twente. ROC van Twente streeft een continue verbetering van de kwaliteit na. Dit alles in een nauwe verbinding met de Twentse partners. Daarnaast wil de organisatie medewerkers en studenten blijvend inspireren in het kader van een leven lang leren. De ICT-functionaliteit is een belangrijk middel dat hierbij ingezet kan worden.

Meerwaarde creëren

“Het ICT-netwerk, vast en draadloos, is de ruggengraat van onze organisatie en dat belang wordt steeds groter. Om onze strategische doelen te bereiken, willen we meer dan een stabiele omgeving bieden. Het doel is om concrete meerwaarde voor het onderwijs te bieden, nu en in de toekomst”, zegt Danny Meinema, Hoofd ICT bij ROC van Twente. “Met het nieuwe netwerk dat we samen met Axians opzetten, creëren we de ruimte om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs. Axians begrijpt onze doelen en koppelt deze aan uitgebreide technische kennis en ervaring. Op die manier kunnen we vanuit een stabiele basis blijven innoveren en bereiden we onze leerlingen optimaal voor op een constructieve rol in de maatschappij.”

ROC van Twente hecht grote waarde aan partnerships met haar leveranciers. Daarbij staan kwaliteit van de dienstverlening en vertrouwen centraal. Axians kon het ROC tijdens de aanbesteding op deze vlakken overtuigen. Naast een breed aanbod producten en diensten, bleek dat de experts van Axians de behoeften en wensen van ROC van Twente goed begrepen. Door de combinatie met ruime ervaring in de onderwijswereld en een doelgerichte aanpak, kreeg Axians het vertrouwen van de onderwijsinstelling.

Flexibiliteit en functionaliteit verhogen

Tom Greeve, directeur bij Axians, zegt over de samenwerking: “Met technologische innovaties zoals software-defined helpt Axians onderwijsinstellingen als ROC van Twente, door enerzijds flexibiliteit en functionaliteit op de korte termijn te verhogen en anderzijds kosten op de lange termijn te verlagen. Wij zijn bijzonder trots te zijn geselecteerd voor het ontwerp en de inrichting van de nieuwe netwerkinfrastructuur voor ROC van Twente.”

Momenteel werkt ROC van Twente samen met Axians aan het ontwerp van het nieuwe netwerk. Aansluitend volgt de keuze voor fabrikanten. Volgens planning wordt het netwerk in 2017 en 2018 vervangen, zonder dat de onderwijsactiviteiten daar hinder van ondervinden.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!