Witold Kepinski - 01 juni 2017

HPE meldt minder omzet en boekt verlies

Hewlett Packard Enterprise (HPE) zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 13  procent dalen naar 7,4 miljard dollar. De omzetdaling werd mede veroorzaakt doordat Enterprise Services onderdeel werd van DXC Technology. Het nettoverlies liep op naar een half miljard dollar.

HPE CEO Meg Whitman meldt in een blog dat een grote partij n in de markt (Tier 1 klant, mogelijk een hele grote cloud provider) minder servers kocht. Verder daalde de omzet uit licenties en professional services sales in software. In Europa was de business in het VK zwak maar in Duitsland goed.

Storage & Networking

De storage omzet daalde verder met 13 procent naar 699 miljoen dollar. De verkoop van all-flash storage steeg met 33 procent, onder andere door de aankopen van SimpliVity en Nimble Storage. De server verkoop daalde met 14 procent tot 2,99 miljard dollar. De verkoopt van technology services daalde met 2 procent naar 1,97 miljard dollar. De verkoop van networking oplossingen daalde met 30 procent naar 582 miljoen dollar.

De verkoop van software, dat naar Micro Focus gaat, daalde met 11 procent naar 685 miljoen dollar. Financial Services deed het wel goed, de omzet steeg met 11 procent naar 872 miljoen dollar.

Wireless

HPE CEO Meg Whitman zegt tevreden te zijn met de resultaten ondanks dat er wat tegenwind was zoals druk op de marge. Groei werd gehaald met high-performance compute, Aruba Networks wireless, all-flash storage en Technology Services. De drie groeipilaren zijn hybrid IT, Intelligent Edge en het Pointnext services model.

Whitman zegt verder zaken te herstructureren die 200 tot 300 miljoen dollar aan kostenbesparingen moeten opleveren.

Lees meer details hier.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!