Witold Kepinski - 19 juni 2017

Wipro ontwikkelt blockchain oplossingen

Wipro ontwikkelt blockchain oplossingen image

Wipro, specialist in IT, consulting- en bedrijfsprocessen, heeft negen blockchainoplossingen ontwikkeld voor het bank- en verzekeringswezen en voor de productie-, retail- en consumptiegoederensector.

De oplossingen zijn in het Wipro Blockchain Innovation-lab in samenwerking met klanten gedefinieerd, ontworpen en ontwikkeld en tonen aan wat de toegevoegde waarde is van blokchain voor internationale ondernemingen.

Maakindustrie

De branchegerichte oplossingen hebben onder meer betrekking op gebieden als Delivery v/s Payments (DvP), onderpandbeheerdiensten waar drie partijen bij betrokken zijn, Skip Trace Consortia, handelsfinanciering, peer to peer-verzekeringen voor de deeleconomie en het beheer van ‘loyalty reward-programma’s’ in het bank- en verzekeringswezen. Voor de maakindustrie ontwikkelt Wipro oplossingen voor het bestrijden van namaakonderdelen en het volgen van luchtwaardigheidscertificaten, evenals traceerbaarheid in diverse logistieke ketens.

Blauwdrukken

In het Blockchain Innovation Lab van Wipro is het mogelijk om snel prototypes van blockchainoplossingen te bouwen. Door de inzet van blockchainomgevingen in een cloudgebaseerd laboratorium kunnen klanten vooraf gedefinieerde praktijkgerichte blauwdrukken en kant-en-klare oplossingen optimaal gebruiken en hiermee de ontwikkeling van blockchainoplossingen versnellen. Naast het laboratorium hebben klanten toegang tot de domeinspecialisten, technologische experts, eigen tools en procesmiddelen van Wipro, waardoor de ontwikkeling van hun blockchain een boost krijgt. Het laboratorium beheert technologieplatformen vanuit het partnerecosysteem van Wipro, dat onder meer bestaat uit blockchainplatformproviders, blockchain applicatie providers en providers van technologische toepassingen die zich specialiseren in blockchain use cases.

Bovendien geven de adviesdiensten van Wipro op het gebied van het identificeren en prioriteren van blockchaingebruikssituaties, het aanmaken van businesscases en de selectie van blockchainplatformen nog een extra boost aan blockchain van klanten.

Track and Trace

Wipro beweert met zijn wereldwijde adviesvaardigheden en partnerecosysteem op het gebied van blockchain en sectorspecifieke blockchainoplossingen, de invoering van blockchain op een pragmatische manier te sturen die past bij de klant. De klanten van Wipro streven actief naar het vinden van oplossingen voor specifieke situaties zoals grensoverschrijdende betalingen en Know Your Customer (KYC) in de bankwereld, transactieverwerkingsprocessen in de financiële sector, herkomst in de leveringsketen, peer to peer-verzekeringen in de deeleconomie en ‘track and trace’-oplossingen in het domein van de gezondheidszorg en levenswetenschappen.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SLTN Vierkant
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!