Redactie - 12 augustus 2017

Commvault organiseert talent management met Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand, aanbieder van cloud-based learning en human capital management software, laat weten dat Commvault, specialist in enterprise back-up, recovery, archivering in de cloud, de learning en performance management software van Cornerstone gebruikt. Dit om het potentieel van haar medewerkers optimaal te benutten door hen in staat te stellen continu te leren en zich te ontwikkelen.
 
Commvault is een beursgenoteerd bedrijf, dat opgericht werd in 1996. Het heeft meer dan 2.700 medewerkers in dienst die zakelijke back-up-, herstel-, archiverings- en cloudoplossingen leveren aan bedrijven wereldwijd. In een concurrerende sector als de technologie-industrie is het vinden en behouden van talent een van de grootste uitdagingen. Commvault is hierop geen uitzondering. De noodzaak van het aantrekken en behouden van talent heeft bij het bedrijf geleid tot een nieuwe strategie op het gebied van talent management.
 
Om de gewijzigde strategie vorm te kunnen geven, heeft Commvault met verschillende leveranciers gesproken. Uiteindelijk is gekozen voor het Unified Talent Management-systeem van Cornerstone OnDemand. Commvault maakt gebruik van Cornerstone's producten voor learning & development, performance management en succession planning om werknemers de kans te bieden zich binnen het bedrijf te ontwikkelen. Cornerstone heeft Commvault geholpen om haar doelstellingen te behalen als het gaat om het "benutten van medewerkerspotentieel". Dit heeft geresulteerd in:

  • Mogelijkheden voor continu leren en ontwikkelen en meer relevante gesprekken tussen medewerker en leidinggevende. Omdat de technologiesector onderhevig is aan continue verandering moeten bedrijven als Commvault wendbaar zijn als de situatie daarom vraagt. Commvault meent dat het belangrijk is om een leerplan te bieden dat eenvoudig toegankelijk en relevant is en daarbij open communicatie met medewerkers mogelijk maakt. Met behulp van Cornerstone kunnen medewerkers op elk gewenst moment leren vanaf elk willekeurig device. Leidinggevenden kunnen op elk moment feedback geven en contact leggen met werknemers, en dus niet alleen tijdens de jaarlijkse beoordelingscyclus. Gesprekken tussen medewerkers en leidinggevenden vinden plaats in de vorm van check-ins, carrièregesprekken en coaching, waardoor medewerkers te allen tijde de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.
  • Verbeterde succession planning voor meer mobiliteit binnen de organisatie. Sinds de implementatie van Cornerstone is Commvault overgestapt van talent rankings naar talent mapping. Commvault kan met behulp van een matrix (Employee Potential Grid) het potentieel van de medewerkers beter in kaart brengen, benutten en mobiliteitskansen creëren. Deze vorm van talent mapping stelt Commvault in staat om de werkervaring, mogelijkheden, prestaties en carrièredoelstellingen als één geheel te bekijken en te gebruiken als handleiding voor het coachen, ontwikkelen en motiveren van medewerkers.
  • Meer inzicht in de vaardigheden en kennis van werknemers. Met Cornerstone's visuele rapportagedashboards kunnen leidinggevenden het leerproces en prestaties eenvoudig realtime volgen. Dit stelt het talentteam van Commvault in staat om gebrek aan vaardigheden te signaleren en de benodigde training toe te kennen om dit op te lossen en betere, op data gebaseerde, beslissingen te nemen.

Reacties

"Door de enorme groei in de technologiesector en een toename van het aantal beschikbare banen voor hoogwaardige technologische kandidaten, is het nu belangrijker dan ooit dat technologiebedrijven hun initiatieven rondom talentbeheer intensiveren", zegt Joe Ilvento, chief learning officer en director of talent development bij Commvault. "Waar we ons binnen de talentstrategie voorheen vooral richtten op prestaties, kijken we nu hoe we met Cornerstone het potentieel van onze medewerkers beter kunnen benutten. We willen ze in staat stellen om continu te leren, zich te ontwikkelen en hun carrièrekansen optimaal te benutten. Door onze medewerkers de professionele ontwikkelingsmogelijkheden te bieden die ze willen, zien we een hogere werknemerstevredenheid en kunnen we competitief blijven als het gaat om het binnenhalen en -houden van talent."
 
"Cornerstone weet maar al te goed dat er een ‘war for talent' gaande is en begrijpt de unieke HR-uitdagingen waarmee technologiebedrijven te maken hebben. Onze producten zijn ontworpen om organisaties in staat te stellen op de juiste manier medewerkers aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden," aldus Kirsten Helvey, Chief Operating Officer van Cornerstone OnDemand. "Het is mooi om te zien dat klanten als Commvault onze software gebruiken om het beste in hun mensen naar boven te halen en zo een positieve bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van het bedrijf."

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!