Redactie - 12 augustus 2017

Root krijgt meer inzicht in zijn storage-omgeving

Tintri, leverancier van zakelijke cloud-platforms, maakt bekend dat Root, een aanbieder van internetdiensten, de technologie van Tintri heeft ingezet als basis voor zijn zakelijke cloud. Root profiteert daarmee van hogere snelheden en betrouwbaarder prestaties en kan klanten nieuwe diensten met toegevoegde waarde bieden.

Root voorziet kleine en middelgrote bedrijven in Nederland van internetdiensten, netwerkoplossingen op maat, ICT-beheerdiensten en hostingoplossingen. Het profileert zichzelf als ‘performance optimiser’ met verwijzing naar zijn missie om de ICT-omgevingen van zijn klanten zo efficiënt mogelijk te laten presteren.

Bottleneck

Root stond voor de opgave om uitmuntende prestaties te blijven leveren terwijl het zijn bedrijfsactiviteiten uitbreidde. Zijn Dell EqualLogic-omgeving vormde echter een bottleneck. De toevoeging van meer LUN’s en volumes om ruimte te bieden voor het groeiende aantal applicaties van klanten maakte de omgeving er steeds complexer op. Hierdoor was Root alleen nog maar in staat om de opslagprestaties per volume te analyseren. Johnny Wiersma, VMware-/storage-beheerder bij Root: “We hadden nauwelijks inzicht in de afzonderlijke virtuele machines van klanten. En omdat bijna alles binnen onze infrastructuur is gevirtualiseerd, was het lastig om prestatieproblemen te verhelpen of inzicht te werven in de benodigde ICT-bronnen.”

Om een einde te maken aan deze problemen besloot Root om over te stappen op het Tintri Enterprise Cloud-platform. Hiermee kon het elke virtuele machine afzonderlijk analyseren en klanten gegarandeerde prestaties bieden — geheel in aansluiting op de waardepropositie van Root. De technologie van Tintri maakte het ook mogelijk om veel voorkomende taken te automatiseren en de beheerinspanning terug te dringen. Tintri biedt Root inzicht in de rekenkracht, netwerk- en opslagprestaties van virtuele machines en maakt het mogelijk om de benodigde ICT-resources tot 18 maanden in de toekomst te voorspellen. Ook kunnen historische data tot 36 maanden worden teruggelezen en geanalyseerd.

Snel en voorspelbaar

Nadat de oplossing van Tintri in productie was genomen, waren de voordelen direct zichtbaar. “Dit heeft geresulteerd in snelle en voorspelbare prestaties — onze klanten hebben het verschil zeker opgemerkt”, zegt Edwin Pultrum, hoofd Sales bij Root. “Tintri maakt het mogelijk om taken die vroeger enkele minuten of uren in beslag namen in een paar seconden af te handelen. De tijd die we hiermee besparen kunnen we aanwenden voor het verbeteren van onze dienstverlening aan klanten. Dankzij de automatisering van onze back-endprocessen kunnen klanten zelf virtuele machines in gebruik nemen en toegang krijgen tot nieuwe diensten, zoals replicatie. Tintri stelt ons in staat om onze bedrijfsactiviteiten uit te breiden met minder operationele kosten en onze prestatiebeloften aan klanten in te lossen.”

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!