Redactie - 28 augustus 2017

VMware Cloud on AWS is beschikbaar

VMware Cloud on AWS is beschikbaar image

VMware en Amazon Web Services kondigen de initiële beschikbaarheid aan van VMware Cloud on AWS. Voortvloeiend uit de strategische alliantie zoals aangekondigd in oktober 2016, brengt VMware Cloud on AWS VMware’s software-defined datacenter (SDDC) naar de AWS Cloud, waardoor klanten in staat zijn applicaties te draaien op operationeel consistente, VMware vSphere-gebaseerde private, public en hybrid cloud-omgevingen, met geoptimaliseerde toegang tot AWS-diensten.

VMware Cloud on AWS wordt geleverd, verkocht en ondersteund door VMware als een on-demand, elastisch schaalbare cloud-dienst die barrières voor cloud-migratie en -portability wegneemt, IT-efficiëntie vergroot en nieuwe kansen biedt voor klanten om een hybrid cloud-omgeving te gebruiken.

Cloud

Klanten in verschillende industrieën versnellen volgens de twee partners de adoptie van AWS Cloud en VMware-infrastructuur en velen van hen willen de mogelijkheid hun on-premises datacenteromgevingen naadloos te integreren met AWS met behulp van hun bestaande tools en vaardigheden, binnen een gemeenschappelijke werkomgeving met bekende VMware-software. VMware Cloud on AWS levert dit, met een naadloos geïntegreerde hybrid cloud die on-premises vSphere-omgevingen uitbreidt naar een VMware SDDC dat draait op een AWS elastische, bare-metal infrastructuur zo beweren VMware en AWS.

Beheer

VMware Cloud on AWS is gebaseerd op VMware Cloud Foundation, het uniforme SDDC-platform dat VMware vSphere-, VMware vSAN- en VMware NSX-virtualisatietechnologieën integreert met VMware vCenter-beheer. Zo kunnen klanten gebruikmaken van bekende VMware-tools om hun applicaties te beheren, zonder daarvoor nieuwe of op maat gemaakte hardware te hoeven aankopen, applicaties te herschrijven of hun operating model aan te passen. Met VMware Cloud on AWS kunnen klanten gebruikmaken van de vele AWS-diensten, waaronder compute, databases, analytics, Internet of Things (IoT), security, mobile, deployment, applicatiediensten en meer, aldus de twee partners.

VMware Cloud on AWS levert volgens de twee partners het volgende:

Enterprise-mogelijkheden van VMware SDDC met de flexibiliteit, functionaliteit en operationele expertise de leidende public cloud van AWS

Identieke vaardigheden, tools en processen voor het beheren van private en public cloud-omgevingen, zodat klanten profiteren van consistente operations, verbeterde productiviteit en gereduceerde kosten

Naadloze, snelle en bi-directionele portability van workloads tussen private en public clouds

Flexibiliteit om te kiezen waar applicaties draaien op basis van bedrijfsbehoeften, en daarbij toegang tot een breed scala aan AWS-diensten en infrastructuur-elasticiteit voor VMware SDDC-omgevingen

Snelle time-to-value met de mogelijkheid host-capaciteit op of af te schalen in enkele minuten en een volledige VMware SDDC toe te voegen in slechts uren

De mogelijkheid applicaties te draaien, beheren en beveiligen in een hybride IT-omgeving zonder daarvoor op maat gemaakte hardware te hoeven aanschaffen, applicaties te herschrijven of operating models aan te passen.

De dienst is in eerste instantie beschikbaar in de AWS US West (Oregon)-regio en zal uitbreiden naar wereldwijde AWS-regio’s in 2018. Lees meer in de volledige, Engelstalige aankondiging.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!