Redactie - 05 september 2017

SAP Cloud Platform ondersteunt Schoenmaatjes Connected van stichting Edukans

SAP en stichting Edukans hebben voor 'Schoenmaatjes Connected' de handen ineengeslagen. Dankzij technologie van SAP kunnen deelnemende kinderen persoonlijke berichten en een profielfoto met elkaar uitwisselen, wat de onderlinge betrokkenheid en beleving vergroot aldus de twee partners.

Met het Schoenmaatjes-project van Edukans vullen Nederlandse kinderen een schoenendoos voor kinderen in ontwikkelingslanden. Met pennen, schriften, schrijfblokken en puntenslijpers, maar ook met knuffels en speelgoed. Zo dragen kinderen in Nederland bij aan een beter onderwijsklimaat in een ontwikkelingsland en staan ze even stil bij kinderen die het minder goed getroffen hebben dan zij aldus de twee partners.

Technologie voor persoonlijke binding

Een mooi initiatief, maar één ding ontbrak nog: de persoonlijke 'binding'. Kinderen wisten voorheen niet precies bij wie hun schoenendoos terechtkwam. Technologie van SAP brengt daar verandering in. Het SAP Cloud Platform brengt de kinderen uit Nederland en uit ontwikkelingslanden bij elkaar, aldus SAP en stichting Edukans .

Digitaal vriendenboekje

De kinderen die hun spullen schenken, kunnen daarnaast een bericht en een foto meesturen. Hiervan wordt met het SAP Cloud Platform een persoonlijke 'greeting card' gemaakt, die aan de schoenendoos wordt toegevoegd. De Edukans-medewerkers in ontwikkelingslanden tonen de boodschappen vervolgens aan de kinderen daar. Zo zien zij van wie ze de spullen hebben gekregen. De ontvangers kunnen op hun beurt op dezelfde manier een bericht meesturen aan de kinderen in Nederland.

Impact en bewustwording

Op deze manier draagt het SAP Cloud Platform bij aan de beleving en betrokkenheid, aldus de twee partners. Het creëert zo bovendien een sterk sociaal bewustzijn en versterkt de band tussen kinderen wereldwijd. Dit sluit aan bij de visie van SAP om middels technologie levens te verbeteren zo meldt de Duitse softwareleverancier.

Presentatie met Nick & Simon

Op 5 september wordt Schoenmaatjes Connected met Edukans-ambassadeurs Nick & Simon gelanceerd in Volendam. Daar kijken zij samen met de basisschoolklas van Nick's dochter Nikki naar een presentatie over de nieuwste toevoeging aan de schoenendoosactie. Op een groot scherm worden de resultaten van de testreis naar Sri Lanka en de boodschappen en foto's van alle kinderen getoond. "Iedereen heeft recht op goed onderwijs. Dat is namelijk een belangrijke basis voor individuele ontplooiing, welvaart en een kansrijke samenleving", zegt Jan Theodoor Wiltschek, Presales Manager Innovations and Industries bij SAP Nederland. "Voor kinderen in ontwikkelingslanden is onderwijs allesbehalve een vanzelfsprekendheid. Met onze steun aan het Edukans-project willen we een actieve bijdrage leveren aan een verbetering hierin. Bovendien hopen we dat we met onze technologie kinderen dichter bij elkaar kunnen brengen."

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!