Wouter Hoeffnagel - 10 oktober 2017

Axis toont Smart City-oplossingen op Smart City Expo World Congress 2017

Axis toont Smart City-oplossingen op Smart City Expo World Congress 2017 image

De toenemende verstedelijking zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en beveiliging en zet de vitale infrastructuur in veel steden onder druk. Met zijn smart city-initiatief helpt Axis Communications steden een veiligere en mobiele omgeving te creëren. Bezoekers van Smart City Expo World Congress van 14 tot 16 november in Barcelona krijgen een blik op de mogelijkheden daarvan. Axis Communications toont samen met zijn partners verschillende nieuwe smart city-oplossingen op het evenement.

Smart cities - of slimme steden - gebruiken camera's, sensoren en andere verbonden technologie om de stad leefbaarder te maken en het beheer van de infrastructuur te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van het smart city-concept is dat van een veilige stad. Hierbij streeft het bestuur ernaar het misdaadcijfer te verlagen en de inwoners een blijvend gevoel van veiligheid te geven. De leverancier van netwerkvideo-oplossingen Axis steden om deze visie waar te maken. Samen met partners biedt het onder andere slimme video-oplossingen die de verkeersdoorstroming in de stad verbeteren.

Veiligheid in de slimme stad

Het vergroten van de veiligheid is vaak de belangrijkste drijfveer voor het starten van een smart city-initiatief. Investeren in veiligheid met behulp van video-oplossingen zorgt niet alleen voor bruikbaar materiaal in forensisch onderzoek, het leidt direct tot real time beveiliging. Door camera's van Axis te voorzien van software-oplossingen van partners, voor bijvoorbeeld gezichtsherkenning en dronedetectie, kan het stadsbestuur potentiële incidenten automatisch opsporen en beheersen. Verlichting en audiosignalen die van afstand geactiveerd kunnen worden of directe tweerichtingscommunicatie stellen het bestuur in staat in te grijpen bij incidenten. Daarnaast maakt de beschikbare informatie een snelle respons mogelijk en helpt deze informatie bij een eventueel onderzoek.

Verschillende Smart City-projecten over de hele wereld maken gebruik van video-oplossingen van Axis. Een voorbeeld is Project Green Light, een veiligheidsinitiatief in de Amerikaanse stad Detroit. Het beveiligingsplatform van Genetec staat hierbij centraal en maakt een efficiënt incidentmanagement en een doeltreffende samenwerking mogelijk.

Smart Cities in beweging houden

Mobiliteit is sterk verwant aan veiligheid en ook hier heeft Axis een aanbod op maat. Samen met de producten van Citilog, onderdeel van Axis, kunnen video-oplossingen van Axis snel verkeersongevallen en overtredingen vaststellen en uitgebreide informatie verschaffen om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Dit leidt onder meer tot een sneller respons bij noodgevallen en een beter gebruik van bestaande infrastructuur.

Bezoekers ontdekken op het Smart City Expo World Congress 2017 meer over de technologie van Axis en de mogelijkheden die het bedrijf heeft gecreëerd samen met zijn partners Genetec (beveiligingsplatform), Dedrone (automatische antidrone-beveiliging), Herta (hightech gezichtsherkenning) en Sorama (akoestische lokalisatie en classificatie detectie van geluidsbronnen). Meer informatie is hier te vinden.

SLTN Vierkant Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!