Redactie - 17 november 2017

Microsoft wil uitstoot broeikasgassen met 75 procent terugschroeven

Microsoft neemt zich voor de uitstoot van broeikasgassen met 75 procent terug te schroeven tegen 2030. De klimaatverandering is een 'dringend probleem' dat een wereldwijde respons verdient van alle industrieën, zegt het bedrijf.

Sinds de Verenigde Staten zich terugtrokken uit het Klimaatverdrag van Parijs, nemen Amerikaanse staten en bedrijven steeds nadrukkelijker het initiatief over. Ook Microsoft doet dat nu: het bedrijf kondigt aan de eigen uitstoot met driekwart terug te dringen in twaalf jaar tijd. Op die manier moet het minstens 10 miljoen ton CO2 uitsparen tegen 2030.

"We hebben gemerkt dat de private sector een katalysator kan zijn voor exponentiële veranderingen", schrijft Microsoft-bestuurder Brad Smith in een blogpost. "Omdat we een multinational zijn, hebben de veranderingen in de manier waarop we werken en onze doelstellingen een wereldwijde impact. We hopen dat deze aankondiging anderen kan overtuigen om zichzelf doelstellingen op te leggen en regeringen, bedrijven en individuen vertrouwen te geven dat het mogelijk is om de doelstellingen van Parijs te halen."

Niet alleen voor het milieu

Smith benadrukt dat er niet alleen ecologische redenen zijn om het gebruik van groene energie op te krikken: het is ook goed voor zijn bedrijf. "Naarmate we onze wereldwijde cloudinfrastructuur uitbreiden, zullen we in toenemende mate kiezen voor hernieuwbare energie omdat het een schone energie is, maar ook omdat het ons een betere financiële voorspelbaarheid geeft. Het is goed voor het milieu, onze klanten en ons bedrijf."

Microsoft legde zichzelf eerder al duurzaamheidsdoelstellingen en uitstootdoelen op, die kwamen ook het bedrijf ten goede. "Simpel gesteld: het milieu en ons bedrijf hebben er telkens wel bij gevaren als we onszelf nieuwe duurzame doelstellingen oplegden", schrijft Smith.

In samenwerking met Datanews

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!