Redactie - 10 december 2017

NexyZ zorgt ervoor dat een bedrijfseigenaar de maximale waarde uit een verkoop haalt

NexyZ zorgt ervoor dat een bedrijfseigenaar de maximale waarde uit een verkoop haalt image

De begeleiding van NexyZ bij een buy-out bestaat vooral uit het optimaliseren en bepalen van de bedrijfswaarde: de verkoopprijs aldus Martijn Voorhuis, een van de vier partners van Nexyz: “We gaan aan tafel met de ondernemer en lichten de organisatie door. Ons grote voordeel is dat wij alleen maar ICT-bedrijven adviseren en zelf ruim 25 jaar in de ICT-branche actief zijn geweest. Met die focus, en onze kennis en ervaring met bedrijfsovernames, weten we precies waarop we moeten letten. Al na een relatief kort (en vrijblijvend) gesprek kunnen we iets zeggen over de waardering van een ICT-bedrijf en een goede indicatieve waarde afgeven.”

NexyZ zorgt ervoor dat een bedrijfseigenaar de maximale waarde uit een verkoop haalt. “Veel eigenaren of aandeelhouders van ICT-bedrijven overzien het gehele speelveld niet, als ze hun bedrijf willen verkopen”, waarschuwt Voorhuis. “Je moet niet alles wat een potentiële koper vraagt en roept ongezouten op je bord krijgen. De eigenaar van een software- of automatiseringsbedrijf is niet dagelijks bezig met bedrijfsovernames – laat staan met de verkoop van zijn eigen bedrijf. Terwijl investeerders geroutineerde financials zijn die dergelijke transacties zeer regelmatig doen.”

Voorhuis en de zijnen adviseren bovendien over wat een bedrijf moet doen om überhaupt klaar te zijn voor een verkoop. “Vergeet niet: een aankoopproces en de aanloop daarnaartoe duren al gauw zes tot twaalf maanden. In die tijd moet je (ook) focus houden op je business. Overnameprocessen kunnen afleiden en dat kan ten koste gaan van de performance in een bedrijf. Dat heeft een waardedrukkend effect en in een overnametraject is dat het laatste wat je wilt.”

Lees op de link het uitgebreide interview met Martijn Voorhuis.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!