Jeroen Bordewijk - 02 januari 2023

Wie wordt Storage Innovator of the Year 2022?

Wie wordt Storage Innovator of the Year 2022? image

Door de toegenomen hoeveelheid data waar bedrijven en organisaties mee werken, wordt storage alsmaar belangrijker. Een speciale Dutch IT Channel Award is dan ook op z'n plaats. De award kende in het verleden winnaars als Dell EMC, HPE en VMware, en werd vorig jaar gewonnen door Pure Storage. Ook dit jaar zijn weer vijf partijen genomineerd. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl! 

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cloudian doet goede zaken met object storage. Het maakt het Amerikaanse bedrijf niet uit waar een organisatie data wil opslaan – on-premises, op een appliance, op een eigen server of in een (multi)cloud – want Cloudian biedt standaard aansluiting op S3, het opslagprotocol van AWS dat álle moderne applicaties gebruiken. Het voordeel is dat gebruikers per object randvoorwaarden kunnen meegeven, zoals de duur van de opslag. Dat is onder meer van grote waarde in sectoren als de zorg en de financiële dienstverlening. De Rabobank gebruikt bijvoorbeeld object storage van Cloudian voor de bestrijding van ransomware. Cloudian werd in 2022 bekroond tot Customers' Choice in de Gartner Peer Insights.

DataCore Software is bekend van de visie DataCore One, waarmee het Amerikaanse bedrijf vier jaar geleden een heuse omslag teweegbracht in de opslagindustrie. Het gaat erom door virtualisatie een uniforme opslagarchitectuur toe te passen op alle niveaus, ongeacht of de storage block-, file- of objectgebaseerd is. Het resultaat is een gevirtualiseerd ecosysteem van datacreatie tot data-archivering, dat gebruikers vereenvoudiging, optimalisatie, efficiëntie en beheersbaarheid geeft en ze toekomstbestendig maakt. Dit jaar kwam de SDS-ontwikkelaar met DataCore.NEXT, een oplossing die gebruikers sneller 'from-core-to-edge-to-cloud' laat gaan. DataCore Softwareis in Nederland gevestigd in Amsterdam en was vorig jaar ook al genomineerd voor deze award.

Dell Technologies deed een mooie klantcase bij het internationale bouwconcern VolkerWessels. Het van oorsprong familiebedrijf wilde de IT centraliseren en standaardiseren, en bovendien de digitalisering binnen het bedrijf versnellen. Het allerbelangrijkste was daarom een nieuw datacenter, waar de ruim honderd werkmaatschappijen van VolkerWessels hun applicaties en workloads sneller kunnen laten landen. In nauwe samenwerking met Dell Technologies – waarmee het bedrijf al langer een goede partnerrelatie heeft en die het belang van de juiste IT-infrastructuur voor de business van VolkerWessels als geen ander begrijpt – is een meer efficiënte en effectieve IT-infrastructuur uitgewerkt, op basis van een Azure Stack HCI in combinatie met Microsoft Azure.

Pure Storage verdedigt zijn titel met FlashBlade//S. Het Amerikaanse technologiebedrijf, in Nederland gevestigd in Amsterdam, speelt met dit nieuwe, uitbreidbare en schaalbare storageplatform met geavanceerde datafunctionaliteiten in op de sterke groei van het aantal onvoorspelbare file en object workloads, de noodzaak om storage management te vereenvoudigen en de onvrede van veel eindgebruikers over de 'starheid' van legacy platforms. FlashBlade//S voldoet aan de steeds hogere eisen die de markt stelt aan datacenters als gevolg van de groei van ongestructureerde data en moderne toepassingen. Tegelijk dringt de oplossing het energieverbruik in datacenters terug, belangrijk in deze tijd van energiecrisis en klimaatverandering.

Wasabi Technologies groeit nog altijd hard met de snelle, veilige, maar vooral betaalbare oplossing Wasabi Hot Cloud Storage. Deze storage is daarom geschikt voor zowel kleine als grote organisaties, en maakt een einde aan lastige dilemma's over waar en hoe welke data het beste kan worden opgeslagen. Bovendien heeft Wasabi met de immutability van data – dat letterlijk 'onveranderlijkheid' betekent – een uitstekend wapen in huis in de strijd tegen ransomware. In combinatie met een uitgebreide back-up- en recovery-oplossing waarborgen bedrijven en organisaties met deze disruptieve vorm van opslag de veiligheid en integriteit van data, die door cyberterroristen dan ook vrijwel onmogelijk te compromitteren is.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!