Floris Hulshoff Pol - 01 januari 2023

Wie wordt Security Innovator of the Year 2022?

Wie wordt Security Innovator of the Year 2022? image

Verhalen over bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van cyber attacks halen bijna dagelijks het nieuws. Gelukkig gaan softwareontwikkelaars voortvarend de strijd aan met cybercriminelen, door oplossingen te bedenken die IT-netwerken optimaal beschermen. Wie dat het beste doet, verdient de Dutch IT Channel Award voor Security Innovator of the Year. Deze winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Arctic Wolf heeft met zijn managed detection en response (MDR) dé oplossing voor wat dit Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf een veelvoorkomend 'effectiviteitsprobleem' noemt. 24/7 security teams inhuren is voor veel eindklanten te duur, en managed security services providers (MSSP's) zijn ineffectief omdat klanten niet begrijpen wat ze moeten doen met de waarschuwingen van de security tools die hun MSSP's meestal gewoon maar naar ze doorsturen. MDR van Arctic Wolf, in Nederland beschikbaar sinds februari 2022, helpt organisaties door onder meer bestaande IT en security tools te optimaliseren voor een betere preventie, en met externe expertise om 24/7 monitoring, threat hunting en triage in te stellen.

Datto heeft zijn securityoplossingen het afgelopen jaar op verschillende manieren uitgebreid. De Amerikaanse leverancier van complete dataprotectie-, recovery- en business continuity-oplossingen richt zich met name op MSP's die met Datto's oplossingen de applicaties en data van MKB-klanten beveiligen. Het bedrijf nam in 2022 de endpoint securityoplossing Infocyte over, waardoor het zijn mogelijkheden binnen de kritieke fases protect, detect & respond flink uitbreidde. Ook lanceerde Datto zelf nieuwe oplossingen, waaronder SIRIS 5, een all-in-one BCDR-oplossing om dataverlies te voorkomen en downtime te minimaliseren, en Cloud Continuity voor pc's. Datto is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor deze award.

ESET ziet zichzelf als 'de bewaker van de vooruitgang die digitale technologieën mogelijk maken'. Het Slowaakse bedrijf met een Nederlands kantoor in Sliedrecht wil de wereld veilig internet geven, waar we ook zijn en ongeacht of we gebruikmaken van een mobiel of vast netwerk. Vooral voor de Telco- en ISP-industrie lanceerde het beveiligingsbedrijf in 2022 ESET NetProtect: netwerkbeveiliging voor verbonden apparaten in mobiele en vaste netwerken, om klanten te beveiligen tegen phishing, malware en andere digitale dreigingen. ESET is een goede bekende van de Dutch IT Channel Awards, met winst in deze categorie in 2017 en 2018 en een eervolle vermelding in 2020.

SentinelOne is trots op 'de meest geavanceerde endpoint securityoplossing in de markt'. Niet voor niets was het cyber securitybedrijf uit Californië in 2022 'leader' in het Gartner Magic Quadrant voor endpoint protection platforms. Met realtime protectie, detectie, respons en remediation & rollback helpt SentinelOne organisaties aan een betere beveiligingsstrategie, en met een combinatie van EDR-mogelijkheden, autonome threat hunting en runtime-oplossingen schakelt SentinelOne moeiteloos cloudgebaseerde dreigingen uit. Het zegt feitelijk genoeg dat SentinelOne de afkoopsom van een miljoen dollar mocht er toch ransomware door zijn preventie- en detectielaag heen komen, nog nooit heeft hoeven betalen. SentinelOne was vorig jaar winnaar van deze award.

WithSecure beschermt apparaten als desktops, laptops, servers en mobiele devices tegen dreigingen als ransomware en datalekken. Het bedrijf levert endpoint security-oplossingen voor zowel bedrijfsomgevingen als consumenten, via een partnerkanaal van onder andere IT-serviceproviders en MSSP's. WithSecure gaat met deze partijen nadrukkelijk een partnerschap aan; van beide kanten wordt geïnvesteerd in samenwerking op zowel technisch, tactisch als strategisch gebied. De feedback die WithSecure van partners krijgt, volgt de ontwikkelaar adequaat op en dat verklaart hoe WithSecure's oplossingen zich zo snel kunnen doorontwikkelen. Dit echte partnerbedrijf, opgericht in 1988 als F-Secure in het Finse Helsinki, debuteert als genomineerde voor deze award.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!