Redactie - 12 december 2017

Dutch IT-channel Cloud Service Provider of the Year Award: Wie gaat winnen?

Dutch IT-channel Cloud Service Provider of the Year Award: Wie gaat winnen? image

De Dutch IT-channel Awards hebben dit jaar een speciale categorie voor 'Cloud Service Provider of the Year'. Genomineerd zijn Basefarm, Dutch Cloud, Enable-U, ETTU en The Sourcing Company. Een van hen mag zich op 18 januari de opvolger noemen van Comparex, dat vorig jaar de award voor 'Cloud & Managed Services Provider of the Year 2016' won.

Basefarm voorziet de markt van complexe technische oplossingen voor bedrijfskritische zakelijke applicaties. Vanuit zes Europese datacenters levert het van oorsprong Noorse hostingbedrijf – in Nederland gevestigd in Schiphol-Rijk – hoogwaardige cloud- en IT-services en applicatiemanagement. Basefarm haalde het nieuws met een baanbrekende samenwerking met Exact. Engineers van Basefarm ontwikkelden één centraal en stabiel platform ter vervanging van de vele marketingplatformen, landspecifieke websites en IT-omgevingen die bedrijfssoftwareontwikkelaar Exact voorheen in de lucht had. Basefarm slaagde erin in drie maanden tijd tachtigduizend webpagina’s naar het platform te centraliseren.

Dutch Cloud begon acht jaar geleden als cloudpionier en groeide uit tot een betrouwbare partner en vaste waarde voor Nederlandse ISV’s en middelgrote organisaties. Dutch Cloud levert IaaS-diensten voor bedrijfskritische applicaties in de cloud. De cloud managed service provider uit Hilversum, die zichzelf steevast 'meesters van de cloud' noemt, onderscheidt zich naar eigen zeggen van grotere clouddienstverleners in betrouwbaarheid, transparantie, snelheid en een persoonlijke aanpak. Samen met Clevir, onderdeel van Pink Elephant, en op basis van het eigen IaaS-platform bouwde Dutch Cloud onlangs de werkplekportal Clouddesq, waarin elke oplossing voor werkplekomgevingen – cloud én on-premise – kan worden geïntegreerd.

Data-integratiespecialist Enable-U heeft meerdere ijzers in het vuur, want is ook genomineerd voor een award in de categorie VAR of the Year. Het Amsterdamse bedrijf wil Cloud Service Provider of the Year worden, onder meer vanwege de innovatieve cloudoplossing 'Enable-U in the Cloud'. Deze as-a-Service oplossing werkt op basis van het iPaaS-platform van Dell Boomi en leidt digitale informatiestromen vanuit de cloud veilig tussen alle mogelijke systemen, zowel binnen als tussen organisaties. Vooral voor overheidsinstellingen is deze propositie volgens Enable-U een uitstekende oplossing, omdat het alle bekende landelijke voorzieningen van de Rijksoverheid – zoals DigiD en de WOZ-inzage – centraal kan aanbieden.

Softwarebedrijf ETTU helpt organisaties met hun digitale transformatie en 'journey' naar de cloud. Al sinds 2009 realiseert het bedrijf uit Gouda standaard toepassingen op basis van het Microsoft SharePoint en Cloud Platform, maar sinds 2017 is ETTU volledig hierop gefocust. De softwarebouwer baarde opzien met de eigen productlijn Debble, waarmee organisaties wereldwijd out-of-the-box toegang hebben tot Microsoft SharePoint- en Office 365-toepassingen. ETTU mocht dit jaar meer dan vijftig organisaties op Debble aansluiten, waaronder de Hero Group die in zeventien landen 4300 medewerkers met Debble Workplace laat werken, en Arcadis dat wereldwijd met meer dan 25.000 medewerkers van Debble gebruik maakt.

Omdat de IT-sector razendsnel verandert en iedereen altijd en overal prettig moet kunnen werken, hecht The Sourcing Company (TSC) veel waarde aan innovatie en technische ontwikkeling. De cloud service provider uit Woerden was dit jaar de eerste Nederlandse HPE-gecertificeerde partner die Microsoft Azure Stack beschikbaar stelde voor zakelijke klanten. Bedrijven bepalen voortaan zelf welke functionaliteiten van Azure – die draaien in de Amsterdamse datacentercampus van het volledig Nederlandse Interxion – ze gebruiken. Met Azure Stack benut TSC het volledige potentieel in het IT-landschap en brengt de provider data-integriteit, datatoegang en ontwikkelsnelheid naar een hoger niveau.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Arctic Wolf BW vierkant SLTN Vierkant
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!