Witold Kepinski - 16 december 2017

Microsoft Azure Bot Service en Language Understanding beschikbaar

Microsoft Azure Bot Service en Language Understanding beschikbaar image

De Microsoft Azure Bot Service en Language Cognitive Services Language Understanding (LUIS) zijn beide algemeen beschikbaar. Dit meldt de leverancier in een blog. Doel van deze technologie is om conversational AI, ofwel computerinteractie, met mensen natuurlijker maken en de menselijke vindingrijkheid op unieke en gedifferentieerde manieren te vergroten.

Met Azure Bot Service kunnen ontwikkelaars conversatie-interfaces maken op meerdere kanalen, terwijl Language Understanding (LUIS) ontwikkelaars helpt bij het maken van op maat gemaakte natuurlijke interacties op elk platform voor elk type toepassing, inclusief bots. 

Door deze twee services algemeen beschikbaar te maken op Azure, worden tegelijkertijd de mogelijkheden van ontwikkelaars uitgebreid om aangepaste modellen te maken die de intenties van mensen die met bots communiceren, natuurlijk kunnen interpreteren.

Deze aankondiging komt voort uit de Microsoft benadering van het AI-platform en biedt ontwikkelaars en gegevenswetenschappers alle tools die ze nodig hebben om AI-applicaties te maken in de cloud en op mobiele apparaten. In november, op Connect (); In 2017 heeft Microsoft tools vrijgegeven om AI snel en eenvoudig in nieuwe en bestaande applicaties te integreren met updates voor Azure Machine Learning (AML) inclusief Azure IoT Edge-integratie, evenals nieuwe Visual Studio Tools voor AI 

In september kondigde Microsoft op Ignite 2017 tools aan voor de AI-gedreven digitale transformatie en beschreef het hoe het Microsoft AI-platform een rijke verscheidenheid aan toepassingsscenario's mogelijk maakt.

Bot service

Met de algemene beschikbaarheid van Azure Bot-service en taalbegrip introduceert Microsoft ook nieuwe mogelijkheden om ontwikkelaars te helpen meer te bereiken. Azure Bot Service is nu beschikbaar in meer regio's en biedt premiumkanalen om beter met gebruikers te communiceren en geavanceerde aanpassingsmogelijkheden te bieden.

Lees meer op de Microsoft blog.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!