Redactie - 23 januari 2018

Megaport introduceert Megaport Cloud Router (MCR)

Megaport introduceert Megaport Cloud Router (MCR) image

Megaport, een Network as a Service (NaaS) leverancier, heeft de Megaport Cloud Router (MCR) geïntroduceerd. Deze virtuele router service stelt klanten in staat om op een snelle en vertrouwelijke manier laag 3-verbindingen op te zetten, zonder dat daarvoor routers of andere fysieke infrastructuur nodig zijn.

MCR minimaliseert administratieve en operationele taken, waardoor bedrijven eenvoudiger op clouddiensten aan kunnen sluiten, het bereik van hun diensten via Points of Presence (PoP’s) kunnen vergroten en wereldwijd met andere partijen binnen hun ecosysteem verkeer uit kunnen wisselen.

“Voor een NaaS-bedrijf als Megaport is het noodzakelijk dat wij voortdurend met innoverende oplossingen komen om de complexiteit in het aankoopproces van netwerkverbindingen weg te nemen,” zegt Vincent English, Chief Executive Officer bij Megaport. “Wij hebben ons verder ontwikkeld door onze SDN-oplossingen uit te breiden naar laag 3 IP routing zodat een breder klantenbestand met verschillende technische capaciteiten en organisatorische wensen ondersteund wordt. Met Megaport Cloud Router is uitgebreide kennis van laag 3-vaardigheden niet nodig om voordeel te halen uit IP routing functionaliteiten. Cloud naar cloud connectiviteit, een van de nieuwe use cases die MCR mogelijk maakt, biedt sterke mogelijkheden voor ondernemingen die zich richten op de volgende generatie multi-cloud en hybride cloud oplossingen. Onze klanten zijn daarnaast niet meer gebonden aan de beperkingen van hun fysieke netwerk en kunnen snel virtuele PoP’s bereiken voor unieke peering- en interconnectie-mogelijkheden. We zijn vastberaden om voortdurend nieuwe services te ontwikkelen die nieuwe markten aanboren en de volgende generatie in cloud- en netwerkgroei mogelijk maken.”

MCR biedt connectiviteit zonder dat daarvoor een fysieke aanwezigheid in een datacenter nodig is. De service verzorgt cloud naar cloud connectiviteit door twee of meer CSP’s met elkaar te verbinden, staat packet forwarding toe en maakt intelligente routing beslissingen mogelijk. Door middel van MCR kunnen klanten op laag 3-niveau service providers ­­­­op het Megaport-platform bereiken, directe cloudverbindingen naar meerdere CSP’s opzetten, BGP gebruiken en rechtstreekse verbinding maken met nieuwe en ontwikkelende SaaS-leveranciers die voorheen alleen toegankelijk waren op internetknooppunten.

Megaport is een partner van Alibaba Cloud Technology, Amazon AWS Technology, Google Cloud Interconnect, Microsoft Azure ExpressRoute en Oracle Cloud, als ook een IBM Direct Link Cloud Exchange leverancier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!