Witold Kepinski - 01 februari 2018

Microsoft boert goed maar moet veel geld aftikken na belastinghervorming VS

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal zijn omzet met 12 procent zien groeien naar 29,9 miljard dollar. Vooral de cloud business was booming. Er werd een verlies van 6,3 miljard geboekt vanwege de recente Amerikaanse belastingherziening. Een jaar eerder stond er nog een winst van 6,3 miljard dollar.

Impact belastinghervorming

Microsoft registreerde een nettolast van13,8 miljard dollar in verband met de recente Amerikaanse belastinghervorming.

De omzet van productiviteit en bedrijfsprocessen steeg met 24 procent naar 9 miljard dollar. De commerciële omzet van Office 365 steeg met 41 procent. LinkedIn zag de omzet stijgen naar 1,3 miljard dollar bijgedragen.

Intelligent Cloud had een omzet van 7,8 miljard dollar, een stijging van 15 procent. De opbrengsten van serverproducten en cloud services stegen met 18 procent, dankzij een groei van de inkomsten uit Azure met 98 procent. Dit was het 10e opeenvolgende kwartaal van 90 procent omzetgroei voor Azure.

De personal computing tak deed 12,2 miljard dollar aan omzet, een stijging van 2 procent. Windows commerciële producten en diensten daalden met 5 procent.

De inkomsten uit gaming groeiden met 8 procent dankzij de lancering van de Xbox One X. De advertentieomzet exclusief TAC steeg met 15 procent vanwege een hogere omzet per zoek- en zoekvolume. 

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!