Redactie - 02 februari 2018

Europese Commissie ziet veel potentie in blockchain technologie

Europese Commissie ziet veel potentie in blockchain technologie image

De Europese Commissie ziet veel potentie in blockchain technologie. 'Blockchain kan een nieuw fundament vormen voor grote delen van onze economie', zei EU-commissaris Mariya Gabriel bij de lancering van het 'EU Blockchain Observatorium en Forum'.

De EU heeft de ambitie een wereldleider te worden in de ontwikkeling en uitrol van blockchain. "Wij willen op basis van het aanwezige talent en de uitstekende start-ups in Europa, uitgroeien tot de leidende regio voor de ontwikkeling en uitrol van blockchaintechnologie", zei Andrus Asip, eurocommissaris voor Digitale Eengemaakte Markt, donderdag in een persbericht.

Blockchaintechnologie biedt zekerheid in zakelijke transacties en heeft al voet aan de grond in de financiële sector, maar ook in de gezondheidszorg, logistiek en verzekeringswereld. Via onderzoeksprogramma's zal de EU tot 2020 340 miljoen euro in blockchaingerelateerde projecten steken.

Game changer

Volgens de EU-commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, Mariya Gabriel, kunnen naast bedrijven ook burgers er hun voordeel mee doen. "Ik zie blockchain als een game changer. Europa kan het zich niet veroorloven deze kans te missen.''

Daarom werd het nieuwe 'EU Blockchain Observatorium en Forum' opgericht. Dat moet de grootste blockchainexperts bijeen brengen, de socio-economische impact van blockchain onderzoeken en in de gaten houden welke opportuniteiten de technologie kan bieden voor de Europese industrie.

Vreemd genoeg kiest Europa voor een Amerikaans bedrijf om haar daarbij te helpen. ConsenSys, dat toepassingen bouwt op de Ethereum-blockchain, werd gekozen als officiële partner van het blockchain-observatorium.

In samenwerking met Datanews

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!