Redactie - 08 februari 2018

Palo Alto Networks lanceert nieuwe functionaliteiten

Palo Alto Networks lanceert nieuwe functionaliteiten image

Tijdens het Epic Cloud Security Dinner lanceerde next-generation securitybedrijf Palo Alto Networks functionaliteiten en verbeteringen in haar oplossingen. Het event was voor Palo Alto Networks daarnaast vooral bedoeld om met partners te praten over de toekomst van cloudsecurity en hun rol daarin.

Ongeveer honderd bezoekers waren dinsdagavond naar het Gelderse Klarenbeek gekomen om door Palo Alto Networks bijgepraat te worden over hun plannen en hun kijk op de toekomst. Op exact hetzelfde moment zaten in New York, Parijs, München en veel andere plekken op de wereld ook gevulde zalen.

Cloud

Die bezoekers kwamen onder andere voor de lanceringen. Meest in het oog springende daarbij was dat het beveiligingsplatform van Palo Alto Networks nu ook het Google Cloud Platform ondersteunt en daardoor workloads in de drie grote publieke clouds kan beschermen. Voor AWS- en Azure-omgevingen werden er nieuwe functionaliteiten gepresenteerd. In de oplossing Aperture worden binnenkort nieuwe beveiligingen aangeboden om detectie en bewaking van data in de cloud mogelijk te maken en te beschermen tegen gegevensverlies. Ook werd bekend gemaakt dat de endpoint-security-oplossing Traps nu ook beschermt tegen zero-dayaanvallen in Linux-omgevingen.

Ontwikkeling

Voordat die lanceringen er kwamen vertelde Daniel Kollberg, Vice President in Noord en Oost-Europa, in Klarenbeek over de mooie ontwikkeling die Palo Alto Networks als bedrijf doormaakt. Daarna begon de internationale presentatie op het grote scherm. Entrepreneur Salim Ismail gaf inzicht in de digitale transformatie en de andere manier van denken die dat vraagt. “Er zijn op dit moment veel disruptieve ontwikkelingen aan de gang die voor een exponentiële groei zorgen, maar als maatschappij zijn we daar vaak nog niet klaar voor”, waarschuwde hij.

Lef

Een panel met afgevaardigden van bedrijven zoals Coca-Cola en PWC ging in op de uitdagingen van de reis naar de cloud. Rode draad van het verhaal was dat overstappen naar de cloud een andere manier van denken vergt en ook het nodige lef. Meest opvallende cloud kwam van Punit Vir van Coca-Cola: “Wij zijn begonnen met de meest kritische applicatie van ons eigen datacenter naar de cloud te verplaatsen. Want daarna viel alles eigenlijk mee.”

Security

Daarna volgende de lanceringen en vervolgens kregen de bezoekers in Nederland nog een presentatie van een grote internationale bank voorgeschoteld over hun grote project om over te schakelen op een private cloud. Ook daarin kwam terug dat de transformatie richting cloud complex is, maar dat een gestructureerde aanpak, met veel aandacht voor security, veel problemen kan voorkomen.

Energie
Michiel Buurman, Sales Director Benelux bij Palo Alto Networks, had de presentaties met interesse gevolgd. “Ik vond dat er heel mooi in terug kwam dat wij klanten kunnen helpen die onderweg zijn naar de cloud, maar ook klanten die die reis al hebben voltooid.”

“Dit zijn mooie en belangrijke events voor ons”, vervolgde hij. “Persoonlijk krijg ik er veel energie van om te zien dat er zoveel partners op een dinsdagavond hierheen komen en zo enthousiast zijn. Het is ook een mooie gelegenheid om er veel te spreken. De rol van partners is heel belangrijk voor ons. Juist omdat cloud security complex is, voegt de kennis van een partner veel toe. Laatst hebben we een project met een duur van zes maanden bij een grote eindklant gedaan, samen met Microsoft en een partner van ons. Dat is een prachtig voorbeeld van hoe wij samenwerking zien. En op een event zoals dit ontstaan ook samenwerkingen tussen partners onderling. Daar zijn mooie voorbeelden van, zoals ION IP en Matrix Mind. Ook dat juichen wij van harte toe.”

Naadloos
Het woord ‘frictionless’ kwam in de presentaties vaak terug. Buurman: “Omgevingen zijn in de praktijk tegenwoordig heel vaak een hybride combinatie van verschillende clouds en applicaties die op locatie staan. Dat zorgt voor uitdagingen in de beveiliging en juist daar zijn wij met ons brede portfolio heel sterk in. Wij willen en kunnen samen met partners voor die naadloze bescherming zorgen.”

Door: Johan van Leeuwen

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!