Redactie - 16 februari 2018

Go Green in the City 2018

Schneider Electric, kondigt aan dat studenten business en engineering zich vanaf nu kunnen inschrijven voor de jaarlijkse studentenwedstijd Go Green in the City. Het doel van de competitie is om innovatieve oplossingen te vinden voor slimmere en energie-efficiëntere steden. 

De wereldwijde competitie is in de laatste 8 jaar uitgegroeid tot een begrip voor business- en engineering-studenten. In 2017 deden 20.000 studenten mee van 3.000 universiteiten uit 180 landen. Studenten maken onder andere kans op geldprijzen en een baan bij Schneider Electric.

Innovatieve oplossingen in diverse categorieën
Schneider Electric daagt studenten uit om vernieuwende oplossingen te bedenken in vijf verschillende categorieën: sustainability and inclusivitythe digital economysmart supply chaincyber security, of  “no boundaries/bold idea for going green” (op elk willekeurig gebied).

Olivier Blum, Chief Human Resources Officer bij Schneider Electric: “Schneider Electric heeft als visie om de energieparadox van onze planeet op te lossen. Go Green in the City is ontworpen als platform voor jonge innovatieve studenten om onderdeel te worden van deze visie. Door studenten te helpen vernieuwende ideeën voor duurzame oplossingen te ontwikkelen, dragen we bij aan een positieve verandering in de industrie.”

Businesscases presenteren
Teams moeten bestaan uit twee studenten die zijn ingeschreven bij een businessstudie of technische opleiding. Studenten moeten ten tijde van de competitie in hetzelfde land studeren en in elk team moet minimaal één vrouw zitten. Dit is in lijn met het beleid van Schneider Electric om diversiteit en inclusie te stimuleren. De deadline voor inzendingen is 1 juni 2018.

Teams op de shortlist worden begeleid door experts van Schneider Electric om haalbare businesscases te presenteren tijdens een van de zeven regionale halve finales in de zomer in Europa, Noord-Amerika, China, India, APAC, Midden-Oosten en Afrika, en Zuid-Amerika. Alle regionale winnaars worden vervolgens uitgenodigd voor de finale deze herfst in de Verenigde Staten. Naast de finalisten is er een plek in de finale voor één innovatief team dat uit alleen vrouwen bestaat en twee wildcard teams die worden geselecteerd in de halve finale.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!