Redactie - 27 februari 2018

Epson smart glasses met geoptimaliseerde Wikitude AR SDK

Epson smart glasses met geoptimaliseerde Wikitude AR SDK image

Het ontwikkelen van nieuwe augmented reality-toepassingen voor smart glasses is nog eenvoudiger geworden na de aankondiging van het wereldwijde technologiebedrijf Epson dat zijn binoculaire see-through BT-300 en BT-350 Moverio smart glasses nu worden ondersteund door Wikitude, het grootste onafhankelijke AR-platform ter wereld met meer dan 1 miljard installaties en winnaar van de Auggie Award van 2017 voor 'Best Developer Tool' (Beste hulpprogramma voor ontwikkelaars).

Door de Wikitude-ondersteuning voor de Moverio smart glasses BT-300 en BT-350 van Epson kunnen ontwikkelaars bestaande toepassingen voor augmented reality uitbreiden met eenvoudig toe te passen nieuwe functionaliteit zoals objectherkenning, directe tracering (SLAM zonder markeringen), afbeeldingsherkenning en -tracering, op locatie gebaseerde AR en meer.

"Het ontwikkelen van augmented reality-toepassingen voor Epson's toonaangevende Moverio smart glasses is nu nog eenvoudiger dankzij de wereldwijde samenwerking met Wikitude", aldus Valerie Riffaud-Cangelosi, Epson Europe. "De Augmented Reality SDK van Wikitude stelt ontwikkelaars in staat augmented reality-toepassingen naar een nog hoger niveau te tillen. Epson werkt al nauw samen met ontwikkelaars in vele sectoren die fantastische toepassingen willen maken die de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren, zowel op de werkplek, in bezoekersattracties als bij de vrijetijdsbesteding."

De aankondiging komt op een moment dat de groeiende vraag naar AR-toepassingen resulteert in een toenemend aantal gebruiksscenario's voor smart glasses in een breed scala van sectoren, waaronder musea en bezoekerssattracties, retail, gezondheidszorg, tandheelkunde, reparatie en onderhoud, en onderwijs.

Epson was een van de eerste bedrijven die zich actief op de AR-markt richtte en is sinds 2011 bezig met het ontwikkelen van smart glasses voor augmented reality. De nieuwste Epson Moverio-apparaten hebben een geringer gewicht, verbeterde verwerkingsmogelijkheden, langere batterijduur, verbeterde cameramogelijkheden en Epson's unieke binoculaire, op silicium gebaseerde OLED-displays voor het naast elkaar weergeven van 3D-content.

De AR SDK van Wikitude is volledig aangepast om optimaal gebruik te maken van de unieke functies van de Moverio BT-300 en BT-350, waarbij optimale prestaties worden gewaarborgd in een groot aantal omgevingen en gebruiksscenario's.

"Dit is een spannende stap richting het leveren van een breder scala aan handsfree augmented reality ervaringen. De volledig geoptimaliseerde SDK van Wikitude in combinatie met de geavanceerde apparaten van Epson zullen bedrijven wereldwijd in staat stellen beter en sneller te werken en beter samen te werken", aldus Martin Herdina, CEO van Wikitude.

Tijdens ISE 2018 demonstreerde Moverio gecertificeerde partners de op Wikitude AR SDK gebaseerde toepassingen. Ontwikkelaars nu de Wikitude SDK 7.1 downloaden.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!