Witold Kepinski - 13 maart 2018

Toshiba introduceert DynaEdge mobiel edge computing PC met slimme werkbril

Toshiba introduceert de dynaEdge DE-100. Dit is een krachtige mobiele edge computing Windows 10 pc die samen met een slimme ‘Assisted Reality’ bril geleverd wordt. Met deze dynaEdge DE-100 plus AR100 viewer krijgen gebruikers in een industriële omgeving een volwaardige pc op hun neus in de vorm van een werkbril. Daarmee heeft de heftruckchauffeur, monteur of logistiek medewerker in een grote opslagruimte zijn handen vrij en tegelijkertijd relevante informatie op het vizier.

Verder kondigt Toshiba een strategische samenwerking aan met Ubimax GmbH, wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke wearables. Dankzij dit partnership biedt Toshiba kant-en-klare remote expert software zoals Skype for Business aan op de dynaEdge DE-100. Beide partijen werken volop aan de ontwikkeling en integratie van meer innovatieve oplossingen.

"We zijn zeer vereerd dat we met deze lancering een voorhoedepositie kunnen innemen in de zakelijke markt van wearables”, zegt Maki Yamashita, Senior Vice President PC & Solutions EMEA van Toshiba Europe GmbH. “We introduceren de eerste monoculaire Assisted Reality-oplossing die de kracht van een Windows 10 Pro-pc combineert met de uitgebreide mogelijkheden van industriële slimme brillen en branchespecifieke efficiëntie. De samenwerking met Ubimax stelt ons in staat medewerkers op de werkvloer hele efficiënte hulpmiddelen te bieden.”

Een nieuwe kijk op efficiëntie

De dynaEdge DE-100 is een lichtgewicht en volledig draagbaar mobiel edge computing apparaat met de prestaties van een krachtige pc met een Intel Core vPro-processor van de zesde generatie. De oplossing draait op Windows 10 en is eenvoudig te integreren in bestaande IT-infrastructuren. Daarbij profiteert de gebruiker van voortdurende ondersteuning en beveiliging door Microsoft-updates. Een volledig opgeladen accu gaat ongeveer 6,5 uur mee. De exacte tijdsduur is afhankelijk van de configuratie en gebruiksomstandigheden. De accu kan eenvoudig worden vervangen voor een reserve-exemplaar. Deze is afkomstig uit de externe batterijlader die maar liefst vier batterijen tegelijkertijd kan opladen. Daarmee kan de gebruiker moeiteloos een dag doorwerken zonder netstroom.

De slimme AR100 werkbril is uitgerust met de nieuwste wifi-, Bluetooth- en GPS-technologieën. Op die manier wordt ondermeer ongehinderd en volkomen handsfree verbinding gemaakt met het bedrijfsnetwerk. De gebruiker is zo in staat snel en makkelijk data te verzenden en te ontvangen of live video te streamen en activa te lokaliseren.

De Toshiba Vision DE Suite voorziet in kant-en-klare gebruiksscenario’s op afstand met de integratie van Skype for Business. Daarmee worden bestanden gedeeld en wordt rechtstreeks contact mogelijk via afbeeldingen of live video. Zo kan de gebruiker effectief op afstand samenwerken of waar nodig hulp verlenen. Toshiba zal deze functionaliteit samen met Ubimax verder uitbreiden.

Strategische samenwerking met Ubimax

"We zijn erg blij met de samenwerking met Toshiba. Ons partnership is een combinatie van technische expertise en jarenlange ervaring met wearables. Dat gaat ons nog meer baanbrekende innovatieve oplossingen opleveren”, zegt Jan Junker, Chief Commercial Officer bij Ubimax. "Vanaf nu kunnen onze klanten hun Ubimax-oplossingen laten draaien op de dynaEdge met Windows 10.”

Accessoires en beschikbaarheid

De Assisted Reality AR100 Viewer Kit bestaat uit de AR100 Viewer, een USB Type-C-kabel, een kabelclip, een riemholster plus opbergtas. Er komen eveneens extra accessoires beschikbaar voor hele specifieke toepassingen en verschillende manieren om de slimme werkbril te monteren. De Toshiba dynaEdge met slimme werkbril is vanaf het tweede kwartaal van 2018 leverbaar.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!