Redactie - 26 maart 2018

Philips Lighting verandert bedrijfsnaam in Signify en lanceert IoT platform

Philips Lighting verandert bedrijfsnaam in Signify en lanceert IoT platform image

Philips Lighting, speler in verlichting, heeft haar voornemen bekendgemaakt om de naam te veranderen van Philips Lighting in Signify. De keuze voor onze nieuwe bedrijfsnaam komt voort uit het feit dat licht een intelligente taal wordt, die verbinding maakt en betekenis overdraagt.

Het bedrijf zal het Philips-merk, het meest vertrouwde merk voor verlichting in de wereld, blijven gebruiken onder de bestaande licentieovereenkomst met Royal Philips. "We zijn verheugd om onze nieuwe bedrijfsnaam aan te kondigen als een nieuwe stap in onze transformatie-reis", zegt Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting. "Onze nieuwe bedrijfsnaam is een duidelijke uitdrukking van onze strategische visie en een fantastische kans om een ??nieuwe zakelijke look en feel te introduceren die uniek is voor ons en die zal dienen om onze 32.000 werknemers verder te verenigen. Tegelijkertijd blijven we er trots op het Philips-merk te blijven gebruiken voor onze producten. "

De wortels van Philips Lighting dateren al meer dan 125 jaar van het bedrijf dat Frederik en Gerard Philips in 1891 in de Nederlandse stad Eindhoven hadden opgericht. Gedurende zijn geschiedenis heeft het bedrijf een voortrekkersrol gespeeld in vele belangrijke ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie. Vandaag de dag leidt het de industrie wereldwijd in conventionele, LED- en aangesloten verlichting, met het grootste netwerk met connected lights ter wereld.

De nieuwe bedrijfsnaam voldoet aan de contractuele vereisten van het bedrijf onder de bedrijfsnaamlicentieovereenkomst met Royal Philips, die vereist dat deze minder dan 18 maanden nadat Royal Philips geen controlerend belang meer heeft, verandert.

In verband met de naamswijziging van de onderneming zal een voorstel tot wijziging van de statuten van Philips Lighting NV worden voorgelegd aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 15 mei. De ticker van de Philips Lighting beurs zal LICHT blijven.

IoT

Philips Lighting heeft verder een nieuw Internet of Things (IoT) -platform aangekondigd, Interact genaamd , dat zijn professionele klanten in staat zal stellen om het volledige potentieel van connected lighting voor het IoT te benutten . Het platform ondersteunt de strategie van het bedrijf om nieuwe data-enabled services te leveren naarmate waarde wordt uitgebreid van verlichtingsproducten en systemen naar services.

Verder heeft het bedrijf ook connected lighting-systemen aangekondigd die gegevens kunnen genereren en uploaden naar het Interact IoT-platform om een ??groeiende portfolio van data-enabled services van stroom te voorzien.

Philips Lighting heeft al 29 miljoen aangesloten verlichtingspunten wereldwijd geïnstalleerd en plant voor elk nieuw LED-product dat het produceert tegen 2020 op de markt. Dit groeiende aantal aangesloten lichtpunten, sensoren en apparaten en systemen kunnen grote hoeveelheden gegevens verzamelen voor die Interact is ontworpen om te verwerken. Het uiterst veilige, schaalbare, cloudgebaseerde Interact-platform maakt gebruik van geavanceerde en moderne gegevensbeheer- en gegevensverwerkingsmogelijkheden, waaronder machine learning, om betekenis te geven aan allerlei soorten gegevens: services die gegevens mogelijk maken voor klanten en voordelen bieden die verder gaan dan alleen verlichting.

Een typisch voorbeeld van een dergelijke service is bezettingsgegevens van verschillende gebouwen, gecombineerd en geanalyseerd om managers te helpen begrijpen en voorspellen hoe mensen kantoorruimte gebruiken. Dergelijke inzichten kunnen helpen besparingen te realiseren door het gebruik van bestaande kantoorruimte te optimaliseren en beter ontworpen, efficiëntere gebouwen te ondersteunen.

Bovendien kunnen gegevens van geautoriseerde derde partijen ook door Interact worden geanalyseerd. Voor een gemeente bijvoorbeeld kunnen nieuwsartikelen en posts op sociale media, die reageren op een nieuwe verlichtingsinstallatie op een brug, worden geanalyseerd en gegevens worden verzonden naar een app-dashboard met sociale impact dat het publieke sentiment samenvat.

"Ten eerste hebben we het voortouw genomen in energie-efficiënte LED-verlichting en vervolgens in het verbinden van verlichting om operationele voordelen te bieden aan onze klanten. Nu de lichtpunten slim genoeg zijn om gegevens te verzamelen over hun prestaties en de omgeving om hen heen, maken we gebruik van die intelligentie. Door de gegevens van onze aangesloten lampen, apparaten en systemen te analyseren, is ons doel om extra waarde te creëren voor onze klanten door middel van gegevensgestuurde services die nieuwe mogelijkheden en ervaringen ontsluiten, "zei Harsh Chitale, leider van Philips Lighting's Professional Business.

Interact is ook ontworpen om innovatie van externe ontwikkelaars, ontwikkelingspartners en klanten te bevorderen. Het bevat een ontwikkelaarsportal en een groeiend aantal gelicentieerde API's, zodat verschillende gegevensgestuurde services kunnen worden ontwikkeld.

Interactief aangesloten verlichtingssystemen

Interact is ook de naam van de aangesloten verlichtingssystemen die niet alleen klanten zullen ondersteunen bij het verbeteren van hun belichtingservaringen, maar ook gegevens kunnen genereren en uploaden naar het Interact IoT-platform. Deze aangesloten verlichtingssystemen bieden een uniforme gebruikerservaring en zijn voorzien van toepassingen die branchespecifieke verticals adresseren. Nu beschikbaar zijn:

Interact City voor openbare ruimteverlichting, wegen, straten, voetgangersgebieden, parken en pleinen
Interactief oriëntatiepunt voor architecturale verlichting
Interact Office voor kantoren en commerciële gebouwen
Interact Retail voor grote winkels in winkels en levensmiddelen
Sporten voor stadions

Later dit jaar zal het bedrijf Interact Industry lanceren, dat zal zijn afgestemd op de specifieke verlichtingsbehoeften van fabrieken, magazijnen en logistieke centra. Andere segmentspecifieke Interact-verlichtingssystemen zullen in de komende maanden aan de Interact-portefeuille worden toegevoegd.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!