Redactie - 03 april 2018

Datadog maakt cloud verkeer inzichtelijk

Datadog maakt cloud verkeer inzichtelijk image

Cloudservices zijn razend populair. Wat er in en rond de cloud gebeurt is meestal niet erg transparant, daar zijn geavanceerde hulpmiddelen voor nodig. De start up Datadog heeft daar zijn domein van gemaakt en gaat het gevecht aan met de gevestigde orde zoals  IBM’s Tivoli en HP’e OpenView. Hoewel nog jong, heeft men nu al 600 medewerkers en een omzet van 100 miljoen. En dat terwijl het bedrijf in 2010 opgericht is en sinds 2012 commercieel aan de weg timmert. Datadog heeft een binationale structuur met vestigingen in zowel Frankrijk (Parijs) als de Verengde Staten (New York). Een optimale opzet om klanten in beide werelddelen, met bijbehorende wet- en regelgeving, te bedienen.

Met Datadog zijn gedistribueerde architecturen goed te volgen en analyseren, aldus Datadog CEO en co-founder Olivier Pomel. Hoewel nog een startup, is het bedrijf al begonnen met het rijgen van kralen en is Logimatic ingelijfd. Het resultaat is een compleet product met log management als aanvulling op de bestaande features. De oplossing wordt via SaaS aangeboden, waardoor de eindgebruikers geheel ontzorgd zijn. Met het nieuwe product kunnen gedistribueerde applicaties en containers nauwgezet gevolgd worden. De Datadog suite is een universele oplossing en niet gericht op een specifiek cloud- of marktsegment. Het helpt de gebruikers bij het beheren van productieomgevingen, aldus de trotse CEO. Beveiliging is niet geïntegreerd en verg additionele producten.

Datadog anonimiseert alle gegevens en is daarmee ook zeer interessant als marketingtool op basis van generieke informatie Amait Agarwal, de chief product officer, claimt dat men nu al meer dan één miljoen services via de infrastructuur bewaakt en indiceert.

Een niet vergeten segment is dat van JAVA-applicaties, Het systeem is in staat om JAVA-applicaties in de cloud infrastructuur te volgen. De onderliggende cloud-omgeving mag van alle grote providers zoals Microsoft (Azure), Amazon (AWS) en Google (Google cloud) zijn. Alles wordt gevisualiseerd in één uniform dashboard. Door deze opzet zijn issues snel te lokaliseren, analyseren en/of op te lossen.

Door: Hans Steeman

Arctic Wolf BW vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!