Redactie - 09 april 2018

Frame laat elke applicatie in een browser werken

Frame laat elke applicatie in een browser werken image

IT-beheerders hebben flinke uitdagingen. Op alle gebruikers PC’s de versies van de software op orde houden en natuurlijk de applicaties adequaat beheren en ondersteunen bij issues. Hij zijn uitdagingen die veel geld, tijd en energie kosten. Bestaande oplossingen zoals Citrix maken de aanpak al iets simpeler door de applicatie in de cloud te hosten en gebruikers via de simpele Citrix receiver toegang te geven. Maar optimaal is het nog steeds niet.

CEO Carsten Puls van start-up Frame toonde een interessant alternatief dat het leven van menig IT-beheerder een stuk simpeler maakt. Met Frame wordt het mogelijk alle Windows-applicaties via een gewone broswer te ontsluiten. Er is geen specifiek ontwikkelwerk nodig en zakelijke gebruikers, maar ook softwarebedrijven, kunnen via Frame een grote stap voorwaarts maken. Zolang de eindgebruiker maar toegang heeft tot zijn browser, kan hij de applicatie via de browser gebruiken. Het Frame motto: “Run any software in a browser”. Dit kan door de Windowsapplicaties direct vanuit de cloud naar de browser te brengen. Een simpel proces met inmiddels een breed draagvlak.

Video Streaming

Frame is in 2013 met een eerste demo uit de zogenaamde stealth mode gekomen. Met een beperkte inspanning in JAVA-script en ondersteunt door H264 video streaming, werden de applicaties naar de desktop gebracht. De browser heeft geen plug-in’s nodig, er is enkel standaard TCP/IP-verkeer tussen de server en de cliënt. Microsoft Azure Remote leverde iets vergelijkbaars aldus Carsten Puls en is in 2017 efficiënt vervangen door de Frame-oplossing. Een mooie erkenning voor de kracht van dit concept. De ontwikkeling van de software gebeurt in Servië, de marketing vanuit de Verenigde Staten (St Mateo).

Software

De introductie kwam op een goed moment. Steeds meer gebruikers werken mobiel. Alle mobiele apparaten hebben één ding gemeenschappelijk: een browser. Met de verbinding tussen browser en applicatie is de brug geslagen naar een verdere mobiliseren van de bedrijfsapplicaties, zonder dat er specifieke ondersteuning via cliënts (zoals Citrix receiver) nodig is. Dit jaar komt er steeds meer focus op de kleine eindgebruiker. Grote softwarehuizen zoals Adobe kunnen via deze oplossing hun applicaties aan eindgebruikers aanbieden. Photoshop as a Service zonder installatie op je apparaat en bruikbaar op ieder apparaat. Er is al een indrukwekkende lijst van softwarebedrijven die het Frame concept nu al adopteren.

Door: Hans Steeman

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!