Wouter Hoeffnagel - 11 mei 2018

Leaseweb USA neemt Amerikaanse hosting provider ServInt over

Leaseweb USA, de Amerikaanse tak van cloud service provider Leaseweb Global, neemt ServInt over. Dit bedrijf werd in 1995 opgericht en groeide uit tot een gerenommeerde speler in de Amerikaanse cloud- en hostingmarkt. De overname sluit aan bij de wereldwijde groeiambitie van Leaseweb. De financiële details van de overnametransactie zijn niet bekendgemaakt.

Leaseweb wil een wereldwijd leidende speler worden op het gebied van cloud computing en hosting. Uitbreiding van het aantal datacenters en klanten in de Verenigde Staten is onderdeel van deze ambitie. Met de overname van ServInt haalt Leaseweb daarnaast kennis van de snel groeiende managed services-markt in huis.

19 datacenters op vier continenten

Leaseweb USA betrad in 2011 de Amerikaanse markt. Het bedrijf groeide sindsdien organisch én door de overnames van Shore.net in 2013 en de Nobis Technology Group in 2016. Met de overname van ServInt breidt Leaseweb USA zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten opnieuw fors uit. Voor de huidige klanten van ServInt komt het dienstenaanbod van Leaseweb en zijn wereldwijde netwerk met 19 datacenters op vier continenten direct binnen handbereik.

Naast webhosting biedt ServInt complete oplossingen voor publieke, private en hybride clouds, waaronder die van AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. Alle werknemers van ServInt zijn nu onderdeel van het Leaseweb USA team. Zij gaan Leaseweb USA helpen in te spelen op de vraag van Amerikaanse klanten naar betaalbare managed hosting services.

'Bedrijven sluiten goed op elkaar aan'

Lex Boost, de CEO van Leaseweb USA: “Met de overname van ServInt zetten we een nieuwe stap als managed cloud service provider in de Amerikaanse markt. We verwelkomen het team van ServInt, dat klanten altijd centraal stelt binnen de dienstverlening. Die filosofie van ServInt en het uitgangspunt dat een sterk team bijdraagt aan een sterke onderneming, sluit naadloos aan op de onze.”

Reed Caldwell, de oprichter en CEO van ServInt, vertelt: “Leaseweb en ServInt lijken in veel opzichten sterk op elkaar. Halverwege de jaren negentig zagen we allebei de potentie van het internet en besloten we om een bedrijf in deze markt te starten. Ruim twintig jaar later kunnen we terugkijken op een aantal geweldige prestaties. Ik ben er trots op dat ServInt toetreedt tot de Leaseweb-familie. Onze klanten zijn in goede handen. Ze houden toegang tot dezelfde experts en diensten waaraan zij gewend zijn en kunnen profiteren van de sterke wereldwijde positie van Leaseweb.”

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!