Witold Kepinski - 06 juli 2018

Vincere Groep overgenomen door Dustin voor 65 miljoen euro

Vincere Groep overgenomen door Dustin voor 65 miljoen euro image

Dustin neemt de Nederlandse Vincere Groep voor 65 miljoen euro over, een speler gespecialiseerd in managed services met focus op cloud en beveiliging, samen met IT-oplossingen met bijbehorende hardware- en adviesdiensten met toegevoegde waarde. Het bedrijf richt zich op kleine en middelgrote bedrijven en organisaties binnen de publieke sector. 

Vincere Groep had een omzet van 67,1 miljoen euro in 2017 en een EBITDA van EUR 5,6 miljoen euro. De koopsom bedraagt 65 miljoen euro op een schuldenvrije basis en wordt gefinancierd met bestaande kredietfaciliteiten. "We zetten de volgende stap in onze uitbreiding en exporteren ons succesvolle bedrijfsmodel door e-commerce en relatieomzet met Nederland te combineren. Door de overname vergroten we onze adresseerbare markt en lijkt Nederland sterk op de Nordics, zowel wat betreft marktstructuur als klantbehoeften. Vincere Groep zal een vanzelfsprekend onderdeel zijn van Dustin en zal bijdragen aan het verder versterken van onze positie voor aanhoudende, duurzame sterke groei en marge-uitbreiding", zegt Thomas Ekman (foto), President en CEO van Dustin.

ABN Amro

Het bedrijf is opgericht in 2013 en is overgenomen van ABN Amro Participaties en het huidige management, dat bij het bedrijf blijft. :We zijn erg blij om een ??onderdeel te worden van Dustin, waar we kunnen blijven groeien en ons bedrijf kunnen ontwikkelen door de beste services en oplossingen aan onze klanten in Nederland te leveren. We zien een groot potentieel in het delen van ervaringen en best practices tussen Dustin en Vincere", zegt Henk Makaske, CEO van Vincere Groep.

Managed Services

Vincere Groep is opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in managed services, met focus op cloud en beveiliging, samen met IT-oplossingen met bijbehorende hardware- en adviesdiensten met toegevoegde waarde. Vincere Groep is aanwezig op acht locaties en heeft ongeveer 370 werknemers. De belangrijkste doelgroep is het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector, voornamelijk in het onderwijs en de gezondheidszorg. De groep is gevestigd in Amersfoort, Alkmaar, Assen, Delft, Enschede, Leeuwarden, Sittard en Zwolle en heeft een magazijn in Enschede.

Door: Witold Kepinski

Arctic Wolf BW vierkant Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!