Redactie - 18 juli 2018

Icecat rolt ICURY-cryptomunt uit onder haar e-commercegebruikers

De eerste gebruikersproeven met de ICURY, de cryptomunt van Icecat, zijn geslaagd. De ICURY is geïntegreerd in een nieuwe wallet binnen de gebruikersaccounts van Icecat. De ICURY-balans en -transactie zijn zichtbaar gemaakt voor de eerste 35 gebruikers: vertegenwoordigers van retailers, merken of implementatiepartners uit de ecommerce-industrie.

ICURY, met symbool ICY, is gebaseerd op een ERC-20, ethereum, smart contract. Er zijn 5 miljard munten geslagen. De ICURY zal niet via een publieke ICO aangeboden gaan worden om te voorkomen dat de token als een aandeel (security) gezien gaat worden in bijvoorbeeld de VS, Canada en Zwitserland, wat de gebruiksmogelijkheden van de ICURY in Icecats ecosysteem enorm zou inperken. Nog even los van landen als China en Viëtname waar ICO’s zelfs volledig verboden zijn.

Uitrol naar 1000 ecommerce-partners
De volgende fase is het volledig uitrollen van de ICURY binnen de gebruikersgemeenschap van Icecat met ruim 70.000 ecommerce-gebruikers wereldwijd. De belangrijkste voorwaarden voor deelname aan de ICURY-proef zijn het hebben van een Icecat-account en een eigen ether-walletadres. Beide zijn gratis online aan te maken. Gebruikers krijgen eenmalig 1000 ICURY gratis bij deelname om het gebruik te stimuleren. “We liggen op schema voor 100 deelnemers eind juli, en willen zo snel mogelijk richting 1000 deelnemers in het vierde kwartaal van dit jaar”, aldus ceo Martijn Hoogeveen. “Onze ecommerceklanten vertrouwd maken met de ICURY en distributed ledger tech is strategisch. Het leidt al tot strategische discussies over de inzet voor loyaliteitsprogramma’s of het tegengaan van de handel in namaak in de fashionindustrie. Daar zijn miljarden mee gemoeid. Dus het economisch belang is zeer groot.”

Private ledger
Tijdens de uitrol zal het uploaden van ICURY naar Icecat voor het afrekenen van Icecat-diensten technisch gefaciliteerd gaan worden. Na het uploaden zal Icecat gebruik maken van een eigen private ledger en niet meer van ethereum. “De transactiekosten van ethereum zijn al gauw een halve euro. Dat is te hoog voor het afrekenen van micropayments binnen de Icecat-infrastructuur”, aldus Martijn Hoogeveen

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!