Wouter Hoeffnagel - 02 augustus 2018

NetApp en NVIDIA introduceren nieuwe AI-architectuur voor deep learning

NetApp lanceert de architectuur van NetApp ONTAP AI. Deze wordt aangedreven door DGX-supercomputers van NVIDIA en via de cloud verbonden NetApp AFF A800 all-flash storage. Hiermee wil het bedrijf de datapipeline door edge, core en cloud heen te vereenvoudigen, versnellen en te schalen om zo deep learning te implementeren en klanten te helpen echte impact met AI te realiseren.

Hoewel veel organisaties nieuwe AI-platformen, -tools en -praktijken aannemen, hebben de meeste niet genoeg controle over hun gedistribueerde dataopslag om te zorgen dat ze volledige, actuele en toegankelijke data voor hun AI-projecten hebben. Succes met AI hangt af van hoe een bedrijf data benadert. Organisaties moeten inzicht in en controle over hun data hebben, van edge en core tot cloud, om effectief te zijn in de AI-gebruiksvormen van tegenwoordig en een bedrijf toekomstbestendig te maken voor nieuwe AI-applicaties.

Niet eenvoudig te implementeren

"Grote en kleine bedrijven in verschillende branches hebben belangrijke vooruitgang geboekt bij het gebruik van AI om echte problemen op te lossen, vooral problemen binnen de bedrijven. Hoewel AI-modellen en -workloads zeer interessant zijn, zijn ze echter niet makkelijk te implementeren en veel organisaties worstelen ermee", zegt Ritu Jyoti, Program Vice President van IDC. Jyoti wijst erop dat de architectuur van NetApp ONTAP AI gebruikers helpt om door AI aangedreven bedrijfsresultaten te versnellen en belemmeringen bij de implementatie te overwinnen.

Monty Barlow, hoofd artificial intelligence bij Cambridge Consultants, noemt het ontwikkelen van AI-technologie en het omzetten hiervan in producten en services voor klanten van cruciaal belang in veel markten waarin het bedrijf actief is. Barlow: "NetApp ONTAP AI, aangedreven door DGX-supercomputers van NVIDIA en all-flash storage van NetApp, vereenvoudigt en versnelt de datapipeline voor deep learning."

Benodigde infrastructuur ontbreekt vaak

"Overal investeren organisaties aanzienlijk in AI, maar vaak missen ze de infrastructuur die nodig is om hun data te optimaliseren voor AI-projecten en om hun applicaties en workflows af te stemmen, zodat ze de verwachte impact krijgen", zegt Octavian Tanase, Senior Vice President ONTAP bij NetApp. "De data-oplossingen via de cloud van NetApp en nieuwe beproefde architectuur met DGX van NVIDIA creëren één data-omgeving voor AI. Hierdoor krijgen klanten de controle, toegang en performance die ze nodig hebben om de juiste data op het juiste moment op de juiste locatie naar hun AI-applicaties te sturen, en dat allemaal op niveau en allemaal geïntegreerd, beheerd en beschermd door de NetApp Data Fabric."

Door gebruik van de NetApp Data Fabric stelt ONTAP AI ondernemingen in staat een datapipeline te creëren die zich uitstrekt van de edge tot de core en de cloud. In deze pipeline worden uiteenlopende, dynamische en gedistribueerde databronnen op veilige en beheerde wijze geïntegreerd. ONTAP AI biedt veel rekenkracht en capaciteit, waardoor performanceknelpunten worden weggenomen en veilige, onderbrekingsvrije toegang tot data vanaf meerdere bronnen en data-indelingen mogelijk is.

ONTAP AI is een gezamenlijke beproefde architectuuroplossing van NetApp en NVIDIA waarin 's werelds krachtigste GPU-oplossingen worden gecombineerd met 's werelds snelste en meest met de cloud verbonden flashsystemen en software.

Functies

Functies en voordelen zijn onder andere:

  • Makkelijk te implementeren. Ga sneller aan de slag met AI door een ingewikkeld ontwerp en giswerk uit te bannen.
  • Schaalbaar. Organisaties die starten met deep learning kunnen beginnen met een 1:1-configuratie en wanneer ze meer data krijgen horizontaal schalen tot een 1:5-configuratie of hoger. ?
  • Hoge beschikbaarheid. Hoge-beschikbaarheidsoplossing met redundante storage en netwerk- en serververbindingen.

Data gemakkelijker gebruiken

"Al zo lang als we samenwerken met NetApp kunnen hun producten worden aangepast om de problemen met data op te lossen die bij grote technologische ontwikkelingen komen kijken. AI is een belangrijk onderdeel bij het bouwen van moderne applicaties die aantrekkelijk, realtime en gedistribueerd zijn. Met NetApp ONTAP AI en Data Fabric kan data gemakkelijker worden gebruikt, waar deze zich ook bevinden, om krachtige AI-aangedreven applicaties te bouwen en te implementeren", legt Mark Kelly, Chief Strategy Officer bij ePlus, uit. "ONTAP AI vereenvoudigt de lopende processen en biedt sneller resultaat. Met onze AI-kennis en staat van dienst op het gebied van geconvergeerde infrastructuur kunnen we klanten helpen om zich minder op de infrastructuur te richten en meer op het realiseren van resultaten uit hun deep-learningomgevingen."

"Klanten willen een AI-oplossing waarmee ze klein kunnen beginnen en uitbreiden. ONTAP AI biedt een beproefde architectuur waarmee ze dat kunnen realiseren", aldus Manohar Vellala, praktijkmanager Data and Analytics bij Groupware Technology. "Onze klanten kunnen nu een krachtige, hoog beschikbare deep-learningconfiguratie implementeren die is gevalideerd door NetApp en NVIDIA en de ruimte heeft om met hun behoeften mee te groeien."

Waarde van data maximaliseren

"IAS is verheugd dat het een lanceringspartner is voor de beproefde architectuur van ONTAP AI", zegt Amy Rao, CEO van IAS. "Het begint onpraktisch te worden om grote datasets van edge naar core of van core naar cloud te verplaatsen. Klanten zijn dan ook op zoek naar manieren om de waarde van data onafhankelijk van de locatie te maximaliseren. De Data Fabric, in combinatie met all-flashtechnologie van NetApp via de cloud en GPU-ondersteunde computing van NVIDIA verpakt in een geprevalideerde configuratie, biedt klanten de keuze, controle, efficiëntie en beschikbaarheid die nodig is voor deep-learningomgevingen."

"Klanten die AI en deep learning implementeren zoeken naar manieren om sneller resultaat te boeken. Met een hoog beschikbare en krachtige deep-learningomgeving blijven data-experts productief", zegt Bob Olwig, vicepresident van Corporate Business Development bij WWT. "ONTAP AI is een beproefde architectuur van NetApp en NVIDIA die WWT’s brede portfolio met oplossingen en services voor deep learning aanvult en klanten een AI-infrastructuur biedt die snel, efficiënter en met minder risico kan worden geïmplementeerd."

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!