Witold Kepinski - 27 augustus 2018

Zscaler neemt AI-team en technologie van TrustPath over

Zscaler, speler op het gebied van cloudbeveiliging, heeft aangekondigd dat het de kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) en het ontwikkelingsteam van stealth-beveiligingstartup TrustPath over gaat nemen. Financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

De overname vergroot het vermogen van Zscaler om intelligentie te ontlenen aan de miljarden transacties die dagelijks in piekperioden door de cloud worden verwerkt om afwijkend verkeer te identificeren, gebruikersgedragsprofielen te berekenen, bedrijfsrisico's te berekenen en gesofisticeerde gerichte aanvallen te detecteren zodra ze zich voordoen. 

Cloud

TrustPath ontwikkelde algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie door machine learning om nieuwe bedreigingen te identificeren, resulterend in verbeterde veiligheidsdoeltreffendheid en een versnelde reactie van incidenten. "Het cloudbeveiligingsplatform van Zscaler helpt bedrijven hun infrastructuur veilig te transformeren voor de cloud- en mobiele wereld", aldus Jay Chaudhry (foto), CEO van Zscaler. "De technologie van TrustPath vormt een aanvulling op de brede en diepe beveiligingsmogelijkheden die Zscaler al heeft gebouwd en verbetert het platform dat meer dan 200 van de Forbes Global 2000-bedrijven beschermt."

Security

Het Zscaler-platform, dat gedragsanalyses, machine learning, Cloud IPS en zero-day detectie omvat, is speciaal gebouwd voor uitbreidbaarheid. Innovaties zoals de AI- en ML-technologie van TrustPath kunnen snel worden ingebouwd om nieuwe, geavanceerde mogelijkheden en beveiligingen te bieden voor klanten van Zscaler aldus Chaudhry.

Door: Witold Kepinski

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!