Wouter Hoeffnagel - 13 september 2018

Cisco maakt Cisco ASR 9000 platform gereed voor 5G en multicloud

Met de komst van 5G en multicloud krijgen service providers te maken met disruptieve groei en veranderingen. Die vragen om een nieuwe benadering van het efficiënt bouwen en het kosteneffectief beheren van hun kritieke IP-netwerkinfrastructuur. Om service providers te ondersteunen heeft Cisco zijn edge routing platform vernieuwd. Het vernieuwde platform helpt service providers klanten een betere beleving bieden en hun operationele kosten te verlagen. Daarnaast biedt Cisco een roadmap om service providers te helpen bij hun planning, inkoop en optimalisatie van hun netwerk.

Naar verwachting zal het aantal 5G-connecties explosief toenemen, van 2,3 miljoen in 2020 tot 25 miljoen in 2021, een groei van meer dan 1000%. Multicloud services groeien versneld, aangejaagd door veranderingen in de behoefte aan content, rekenkracht en cloudvoorzieningen. In 2021 zal meer dan 850 zettabyte (ZB) aan data worden gegenereerd door alle mensen, machines en in dingen samen. In 2016 was dat nog 220 ZB. Gedurende deze periode van explosieve groei van het dataverkeer is manier waarop IP-netwerken worden opgezet en gebouwd van groot belang voor de winstgevendheid van service providers.

Verschuivende marktomstandigheden

Cisco legt de focus op het creëren van netwerken die in real-time anticiperen en reageren op de behoeften van de klant en verschuivende marktomstandigheden door automatisering en geavanceerde analytics in te zetten. Het bedrijf meldt dat in de afgelopen tien jaar meer dan 4.500 service providers, grote bedrijven en overheidsorganisaties het Cisco ASR 9000 edge routing platform hebben ingezet. Samen hebben deze klanten miljarden connecties via hun netwerk aangeboden en beheerd.

Dit platform is nu door Cisco vernieuwd om service providers ook te ondersteunen in het 5G en multicloud-tijdperk. Zo is nieuwe software voor verdere automatisering en een nieuwe netwerkprocessor op high density 100GE line cards voor hogere netwerkprestaties beschikbaar. Ook zijn verbeteringen aangebracht aan het IOS XR netwerkbesturingssysteem.

Pay-as-you-grow

Daarnaast hoeven klanten niet langer van te voren hun benodigde capaciteit in te schatten op site-per-site basis. Licenties kunnen dynamisch worden toegewezen aan wereldwijde netwerken en poorten op de line cards van de nieuwe generatie kunnen on demand geactiveerd worden. Dit vereenvoudigt de capaciteitsplanning voor complete netwerken en het ‘pay-as-you-grow’ licentiemodel optimaliseert de kapitaalsinvesteringen (capex).

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!