Redactie - 05 oktober 2018

Den Haag gastheer rond internationale samenwerking in strijd tegen cybercrime

Den Haag gastheer rond internationale samenwerking in strijd tegen cybercrime image

Internationale samenwerking en Access to Capital stonden centraal op de eerste dag van CSW Congress & Expo, het afsluitende tweedaagse evenement van de Cyber Security Week die deze week in Den Haag gehouden wordt. Zo’n 900 bezoekers ontmoetten elkaar tijdens tientallen workshops, games en pitches. Op de Expo-vloer etaleerden zo’n 80 bedrijven uit verschillende landen hun cybersecurity-oplossingen. En er werden ter plaatse concrete afspraken gemaakt en intentieverklaringen getekend.

De dag werd geopend door Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal van de gemeente Den Haag. Zij benadrukte het belang van internationale samenwerking en het tot stand brengen van verbindingen tussen organisaties, talent en kapitaal. Daar is nog terrein te winnen en daarom investeert Den Haag ook de komende jaren in het versterken van het veiligheidscluster in de stad, aldus wethouder Bruines.

In het aansluitende panel over internationale samenwerking sprak moderator Hans de Vries, directeur van het Nationaal Cyber Security Center, met cyberexperts uit Israël en Noord Ierland over hun nationale expertisecentra. Petra van Schayik, directeur van het Nederlandse IT-bedrijf Compumatica lichtte toe hoe haar bedrijf mee gaat helpen om de cyberveiligheid tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Japan te garanderen en hoe de Partners for International Business (PIB)-samenwerking tussen Nederland en Japan daarbij geholpen heeft.

Global EPIC

Verder ging het over Global EPIC, een internationale koepel van 24 veiligheidsclusters dat tijdens de Cyber Security Week haar eerste verjaardag vierde en tevens een ‘soft landing’ programma aankondigde dat cybersecurity-bedrijven wereldwijd toegang biedt tot nieuwe markten.

Partners for International Business
Als uitvloeisel van de PIB Japan werd er een samenwerking ondertekend tussen het veiligheidscluster The Hague Security Delta en het Japanse elektriciteitsbedrijf TEPCO IEC.
Daarnaast is er een Partners for International Business India-verklaring ondertekend door een consortium van acht Nederlandse bedrijven en drie kennisinstellingen die gezamenlijk - met ondersteuning van InnovationQuarter, RVO en HSD – de Indiase markt gaan betreden.”

Organisatie

De Cyber Security Week wordt georganiseerd door The Hague Security Delta (HSD), een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die samenwerken aan ken nisontwikkeling en innovaties op het gebied van veiligheid. De Cyber Security Week is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. Meer informatie over het programma vindt u op: www.cybersecurityweek.nl

Bekijk de video.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!