Witold Kepinski - 13 oktober 2018

Snowflake krijgt kapitaalinjectie van 450 miljoen dollar

Snowflake Computing, aanbieder van een datawarehouse dat is gebouwd voor de cloud, heeft bekendgemaakt dat het 450 miljoen dollar aan extra groeifinanciering heeft gesloten, geleid door Sequoia Capital. De resterende bestaande aandeelhouders van Snowflake namen ook deel: Altimeter Capital, Capital One Growth Ventures, ICONIQ Capital, Madrona Venture Group, Redpoint Ventures, Sutter Hill Ventures en Wing Ventures. Nieuwe investeerder Meritech Capital sloot zich ook aan bij deze ronde, waardoor de pre-money waardering van Snowflake naar 3,5 miljard dollar stijgt. Dit is de tweede financieringsmededeling van het bedrijf in 2018, waarmee het totale bedrag van Snowflake wordt verhoogd tot 923 miljoen dollar.

Het Frans/Amerikaanse bedrijf Snowflake werd in 2012 opgericht door Oracle-veteranen Benoit Dageville (CTO), Thierry Cruanes (architect) en Marcin Zukowski, op basis van een ijzersterke missie en visie: bouw een data warehousing oplossing rond de schaalbare cloud-technologie. De dagelijkse leiding van het bedrijf is inmiddels in handen van CEO Bob Muglia. (Foto vlnr Thierry Cruanes, Bob Muglia, Benoit Dageville, Marcin Zukowski).

Verwacht wordt dat de datawarehouse-markt volgens marktvorser IDC met meer dan 40 procent zal groeien, van 14 miljard dollar in 2017 tot 20 miljard dollar in 2020. Daarnaast hebben meerdere internationale onderzoeks- en market intelligence-bedrijven onthuld dat slechts een klein deel van de big data-initiatieven met succes wordt ingezet voor de productie. Deze cijfers laten de toenemende vraag naar een modern datawarehouse zien, omdat legacy cloud en on-premise oplossingen nog steeds beperkt inzicht bieden van beperkte gegevens tot een beperkt aantal gebruikers in de onderneming. Snowflake's cloudgebouwde datawarehouse verwijdert die barrières, zodat alle zakelijke gebruikers onbegrensd inzicht krijgen van al hun gegevens, snel en tegen een fractie van de kosten van legacy-oplossingen.

Netflix

Snowflake is een op waarden gebaseerd bedrijf en zijn eerste waarde is om altijd de klant centraal te stellen zo meldt de diretcie. Sinds de algemene beschikbaarheid van zijn aanbod medio 2015 heeft Snowflake het vertrouwen van meer dan 1.000 actieve klanten verdiend en blijft het snel groeien. Nieuwe klanten in 2018 zijn merken zoals Netflix, Office Depot, DoorDash, Netgear, Ebates en Yamaha. De kracht, prestaties, flexibiliteit en oneindige elasticiteit mogelijk gemaakt door de cloudgebouwde architectuur van Snowflake zullen de groei van het bedrijf blijven stimuleren en Snowflake uitrusten om tegemoet te komen aan de vele gebruikscasussen die een cloudgebouwd datawarehouse biedt.

Snowflake heeft onlangs de beschikbaarheid op Microsoft Azure aangekondigd en de voortdurende ondersteuning voor Amazon Web Services (AWS). Het bieden van meerdere opties voor klanten blijft de marktkans van Snowflake vergroten voor organisaties die een voorkeur hebben voor een specifieke cloudprovider of die een cloudgebouwd datawarehouse nodig hebben voor een multi-cloudstrategie.

Datawarehouse

"Leren om gegevensgestuurd te zijn, is een vereiste voor elke organisatie van vandaag, en een gegevensgestuurde organisatie moet de controle hebben over zijn gegevens", aldus Bob Muglia , bestuursvoorzitter van Snowflake "Snowflake is het krachtigste datawarehouse ter wereld voor analytische oplossingen .Deze power biedt de beveiligings-, controle- en zakelijke antwoorden die nodig zijn om datagedreven organisaties mogelijk te maken. Dit is een spectaculaire groei voor ons bedrijf en deze laatste financieringsronde zal Snowflake bieden met de middelen die we nodig hebben om onze snelgroeiende set van nieuwe en bestaande klanten over de hele wereld te bedienen. "

Dankzij de financiering van kan Snowflake nieuwe en bestaande strategieën uitvoeren, zoals:

Verdere uitbreiding van zijn multi-cloudstrategie. Nu Snowflake nu beschikbaar is op Microsoft Azure en AWS, kunnen klanten Snowflake en het cloudinfrastructuurplatform (en) kiezen dat het beste bij hun behoeften past.

Groeiende verkoopteams van Snowflake in de VS en over de hele wereld om te voldoen aan de toenemende vraag naar het enige cloudgebouwde datawarehouse.

Verder investeren in het data warehouse-as-a-service van Snowflake door het technische team van wereldklasse te laten groeien, gevestigd op het hoofdkantoor in San Mateo, Californië, in het hart van Silicon Valley, op het engineeringkantoor van Snowflake in Bellevue, Washington , en bij het bedrijf. nieuwste technische locatie gepland voor Berlijn, Duitsland .

Voortgaan met het oplossen van de grootste gegevensuitdagingen van klanten door het leveren van innovaties zoals Snowflake Data Sharing, ook bekend als The Data Sharehouse ™, die Snowflake's voorsprong op legacy cloud en on-premise-oplossingen verder uitbreidt.

Data

"Snowflake is een belangrijke bedrijfsoplossing voor de public cloud. Het flexibele, cloudgebouwde datawarehouse van het bedrijf stelt klanten in staat om snel diepe inzichten uit hun data te halen zonder de rompslomp en kosten van andere, verouderde oplossingen," zei Sequoia-partner Carl Eschenbach"Snowflake heeft de datawarehouse-markt echt verstoord, maar het beste moet nog komen.We zijn ervan overtuigd dat de klantgerichte benadering van Snowflake en de focus op innovatie de groei van het bedrijf zullen blijven stimuleren."

Lees de blog van Bob Muglia voor meer informatie over wat de financieringsaankondiging van Snowflake voor zijn klanten en de industrie betekent.

Door: Witold Kepinski

Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!