Witold Kepinski - 24 oktober 2018

SWIFT infrastructuur en cloud native betalingsoverdrachten op Microsoft Azure

SWIFT infrastructuur en cloud native betalingsoverdrachten op Microsoft Azure image

Microsoft en betalingsverkeerspecialist SWIFT hebben een cloud native proof of concept (POC) aangekondigd om de SWIFT-infrastructuur te hosten en cloud native betalingsoverdrachten op Microsoft Azure mogelijk te maken.

Samen werken de twee bedrijven aan het vergemakkelijken van de toekomstige inzet van SWIFT-berichtenoplossingen in de cloud, waardoor snellere, efficiëntere en veiligere operaties mogelijk worden voor banken, bedrijven, servicebureaus en andere ecosysteemspelers.

SWIFT is een leverancier van veilige financiële berichtendiensten die worden gebruikt en vertrouwd worden door meer dan 11.000 financiële instellingen in meer dan 200 landen en gebieden. Tegenwoordig voeren bedrijven en banken deze transacties uit door het verzenden van betalingsberichten via het zeer veilige SWIFT-netwerk, waarbij gebruik wordt gemaakt van on-premises installaties van SWIFT-technologie. De proof of concept creëert een bankachtige ervaring met wire transfer met de toegevoegde operationele, beveiligings- en intelligentievoordelen die Microsoft Cloud biedt, aldus Microsoft.

"Dit is een grote stap voorwaarts in het aantonen van het potentieel van de cloud bij het verbeteren van de operationele efficiëntie van de back-office. SWIFT streeft er voortdurend naar wrijving te verminderen en weg te nemen en operationele inefficiënties binnen het ecosysteem voor betalingsverkeer van financiële diensten te elimineren ", aldus Arnaud Boulnois, hoofd van klantplatformen bij SWIFT. "Cloudacceptatie blijft toenemen binnen de financiële dienstverlening en we zijn zeer verheugd om samen te werken met Microsoft om de voordelen van de cloud beschikbaar te stellen aan SWIFT-klanten en ecosysteempartners via Microsoft Azure."

Lees meer op de site van Microsoft.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!