Witold Kepinski - 19 november 2018

Automation Anywhere haalt 300 miljoen dollar op voor uitbouw RPA business

Automation Anywhere haalt 300 miljoen dollar op voor uitbouw RPA business image

Automation Anywhere, speler in Robotic Process Automation (RPA), heeft aangekondigd dat het 300 miljoen dollar heeft opgehaald van het SoftBank Vision Fund. De financiering is onderhevig aan wettelijke goedkeuringen en voldoen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en is een uitbreiding van de serie A-ronde van het bedrijf die in juli is aangekondigd, waardoor de financiering op meer dan 500 miljoen dollar komt te staan.

Met RPA kunnen bedrijven bedrijfsprocessen automatiseren. Door routinetaken op de werkplek te automatiseren, verhoogt RPA de productiviteit en stelt het mensen in staat zich te concentreren op meer uitdagende en bevredigende taken.

"RPA is het meest doordringende en wrijvingsloze pad naar het leveren van AI-technologieën door de hele onderneming en brengt een revolutie teweeg in de manier waarop mensen werken," zei Mihir Shukla, CEO en mede-oprichter van Automation Anywhere. "Met dit extra kapitaal kunnen we veel meer doen dan elke andere aanbieder. We zullen niet alleen doorgaan met het leveren van de meest geavanceerde RPA op de markt, maar we zullen helpen KI tot miljoenen te brengen. Net als de introductie van de pc, zien we een wereld waarin elke kantoormedewerker naast digitale werknemers zal werken en de menselijke bijdragen zal versterken. Tegenwoordig moeten werknemers weten hoe ze een pc moeten gebruiken en al heel snel moeten werknemers weten hoe ze een bot moeten bouwen. "

SoftBank

"Bedrijven van elke omvang bevinden zich midden in een grote transitie naar digitale platforms en we zijn verheugd om samen te werken met Automation Anywhere om deze transformatie te versnellen," zegt Praveen Akkiraju, managing partner bij Softbank Investment Advisers. "Wij geloven dat Mihir en zijn team een duidelijke visie, een sterk technologieplatform en een passie voor het leveren van echte waarde- en kostenoptimalisaties aan klanten bieden."

RPA

Automation Anywhere is de enige RPA-provider die een complete reeks producten aanbiedt die op grote schaal bedrijfsprocessen kunnen automatiseren. Samen vormen het fundamentele Enterprise RPA-platform, het AI-product, IQ Bot en Bot Insight, een voorspellende analytische mogelijkheid ingebed in bots, het meest robuuste en schaalbare platform voor het leveren van een intelligent digitaal personeelsbestand.

Applicaties

Automation Anywhere opende zijn Bot Store, de grootste app store-achtige marktplaats van downloadbare bot-applicaties die door het bedrijf en zijn partner-ecosysteem zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke automatiseringsvereisten voor veel voorkomende bedrijfsprocessen. De Bot Store verhoogt de snelheid en eenvoud van het inzetten van bots op bedrijfsniveau, voor organisaties van elke grootte. Het is bezocht door meer dan 65.000 gebruikers sinds de lancering in maart 2018

"Succesvolle bedrijven worden gedefinieerd door zowel visie als uitvoering. We blijven belangrijke investeringen doen in zowel als we onze productsuite als het wereldwijde bereik in een snel tempo uitbreiden, "zei Clyde Hosein, Chief Financial Officer bij Automation Anywhere. "Met meer dan $ 500 miljoen aan kapitaal uit de Serie A-ronde geloven we dat we de sterkste balans in de sector hebben en goed gepositioneerd zijn om de problemen van onze klanten op innovatieve nieuwe manieren verder op te lossen."

De financiering bouwt voort op een uitzonderlijk jaar voor Automation Anywhere, dat een snelgroeiend pakket van selectieklanten zag (waarvan sommige hier te zien zijn ) en belangrijke uitvoerende benoemingen wereldwijd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!