Witold Kepinski - 13 december 2018

Wie is de beste Specialist Distributor van 2018?

Wie treedt in de voetsporen van Tech Data, de distributeur die vorig jaar de award voor Specialist Distributor of the Year mee naar huis nam? Ook dit jaar strijden weer vijf hoogwaardige specialisten om deze eer.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Alcadis is een innovatieve netwerkspecialist met een focus op breedband en draadloze connectiviteit. De distributeur, centraal gevestigd in het Utrechtse Houten, wil met professional services en een innovatief productportfolio een waardevolle partner zijn voor service providers, operators en een breed partnerkanaal. Samen met partners ontwerpt, realiseert, beheert en onderhoudt Alcadis duurzame (private en publieke) netwerken. Bij de Universiteit Utrecht was Alcadis bijvoorbeeld samen met KPN betrokken bij de aanleg van een complete LAN-infrastructuur van leverancier Alcatel-Lucent. Ook hielp Alcadis partner Go2Solutions bij de installatie van een kwalitatief hoogwaardig wifi-netwerk in het kantoor van Radio 538 in Hilversum.

Arrow ECS maakt het verschil door altijd te denken vanuit de behoefte van resellers, zo motiveert het kanaal de nominatie van deze mondiale value added distributeur. Resultaat: Arrow bedient resellers met maatwerkoplossingen waarmee ze direct aan de slag kunnen bij hun eindklanten. Met een flexibiliteit die bij het Nederlandse ICT-kanaal goed in de smaak valt, denkt de groothandelaar uit Houten niet vanuit een oplossing zelf, maar vanuit de werkelijke behoefte van een partner. Ook evenementen als Cloud Partner Connect en Infosecurity, Arrow's go-to-market modellen en de cloudspecialisatie van Arrow ECS worden in de motivaties verschillende keren genoemd en geroemd.

Portland maakte furore met onder meer de Portland Trading Desk, een centraal inkoopkanaal waarmee de distributeur Nederlandse reseller-partners 'any software product, anywhere in the world' kan leveren. In 95 procent van de gevallen slaagt Portland daarin, zo beweert de groothandel uit Zoetermeer. Partners krijgen op deze manier nieuwe kansen en (kleinere) softwareontwikkelaars krijgen via Portland toegang tot de Benelux. Ook de Portland Research Desk is volgens het kanaal reden om de distributeur te nomineren. Die geeft klanten gratis toegang tot onafhankelijk onderzoek naar relevante (opkomende) technologieën, afkomstig van onafhankelijke bronnen zoals onderzoeks- en adviesbureau Gartner.

Westcon-Comstor is gespecialiseerd in totaaloplossingen. De distributeur, ook al gevestigd in het centraal gelegen Utrechtse Houten, heeft zowel technisch als commercieel volop kennis van collaboration, security, infrastructure en datacenter. Westcon-Comstor is als geen ander in staat om oplossingen van verschillende (toonaangevende) leveranciers te combineren tot een totaaloplossing, die de gehele infrastructuur van een eindklant optimaliseert en niet alleen een deel daarvan. Ook het internationale karakter van Westcon-Comstor rechtvaardigt een nominatie voor deze award. Met een wereldwijde afzet en implementatie, en mogelijkheden op het gebied van logistiek, staging, digital distribution en services, heeft Westcon voor partners veel toegevoegde waarde.

Xeptor IT Distribution, onderdeel van Xeptor Groep BV, is dé specialist in Nederland als het gaat om circulaire IT. De distributeur uit Leiden met meer dan 20 duizend vierkante meter aan eigen voorraad, gaat niet altijd voor het nieuwste van het nieuwste, maar kijkt heel bewust naar de gevolgen van het handelen van de ICT-sector voor mens en milieu. Door refurbishment van ICT-hardware, rental, asset recovery en een optimaal hergebruik van grondstoffen, wil het idealistische Xeptor helpen de levensduur van ICT-spullen te verlengen en een positieve bijdrage leveren aan de circulaire economie. Zo laat Xeptor klanten in heel Europa kennismaken met een duurzaam productportfolio.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!