Redactie - 14 december 2018

IT’s Teamwork en musketeers.group starten samenwerking

IT’s Teamwork en musketeers.group hebben een overeenkomst gesloten voor het aanbieden van de BusinessITScan aan de relaties van musketeers.group. De BusinessITScan meet en verbetert de bedrijfsvoering en automatisering in organisaties, op basis van de zes IT-succesfactoren. Self service, onafhankelijk, meertalig en multipersona.

IT’s Teamwork heeft de BusinessITScan met partners ontwikkeld om zoveel mogelijk kennis zo laagdrempelig mogelijk online aan te bieden. De directeur van IT’s Teamwork, Anton Dijkhuis: "Organisaties willen (digitaal) transformeren om hun klanten beter te bedienen. Alleen er bestond geen methode waarmee Business en IT samen worden gebracht, én geen tool waarmee sterktes en zwaktes samenhangend worden doorgemeten".

Hij vervolgt: "Daar hebben we de zes IT-succesfactoren voor ontwikkeld. De business verwacht Partnership, productiviteit en innovatie, IT moet daarvoor haar IT-competenties optimaliseren, een stabiel IT-landschap bieden, en de financiele middelen goed managen."

Inmiddels hebben meerdere organisaties in meer dan 10 landen hun bedrijfsvoering en automatisering al al verbeterd met de zes IT-succesfactoren en/of de BusinessITScan. "Hun enthousiasme is groot omdat het hun digitale transformatie versnelde. Eenvoudig, agile en met weinig risico’s", zo meldt Dijkhuis,

Dijkhuis vertelt: ‘Bewust combineren we in de BusinessITScan heel veel praktijk-kennis met de essentie van bewezen methodes zoals ITIL, Prince2, COBIT en ISO27001. Ook de stand van zaken van de AVG en IT General Controls wordt vastgesteld. Wanneer dat aan de orde is, ontvangt een organisatie realtime concrete adviezen om verbeteringen te implementeren. Zo nodig worden daarbij actuele best practices en templates aangereikt.

Ook wordt de IT-tevredenheid en de IT-impact gemeten. De BusinessITScan® is ook bedoeld voor financieel verantwoordelijken, omdat 75 procent van de ict-verantwoordelijken aan hen rapporteert. Anton vertelt: "De moderne financial wil grip, én meer waardecreatie door IT.. Die kijkt vooruit en wil weten hoe IT daarvoor beter kan worden ingezet. Met de BusinessITScan® krijgt hij dat inzicht in zeer korte tijd."

De BusinessITScan biedt een breed en goed inzicht in prioriteiten, kansen en risico’s’, zegt Erik Zevenbergen. "Daarom willen we deze tool positioneren bij onze relaties. De sneak preview-versie biedt onze relaties kosteloos de kans om de tool uit te proberen. Desgewenst kan een organisatie tegen een beperkte investering upgraden naar de volledige versie. Daarin kan de organisatie zelf vastleggen welke collega’s van zowel de gebruikersorganisatie als de IT-afdeling in de scan meewerken. Zo ontstaat ook een goed beeld van de kwaliteit van de Business IT Alignment."

 

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!