Witold Kepinski - 23 december 2018

Qualys integreert met Amazon Web Services Security Hub

Qualys integreert met Amazon Web Services Security Hub image

Qualys, leverancier van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, introduceert een integratie met Amazon Web Services (AWS) Security Hub. Dat betekent dat de resultaten van Qualys voor wat betreft kwetsbaarheden en policy-compliance van Qualys worden opgenomen in AWS Security Hub. Dit stelt gebruikers in staat om risico’s te prioriteren en herstel te automatiseren met behulp van native services als AWS Lambda, aldus Qualys.

AWS Security Hub biedt gebruikers een uitgebreid overzicht van hun beveiligingsmeldingen met hoge prioriteit en compliance-status, door meldingen of resultaten van meerdere AWS-diensten, zoals Amazon GuardDuty, Amazon Inspector en Amazon Macie, en andere AWS Partner Network-beveiligingsoplossingen (APN) te verzamelen, organiseren en prioriteren. De resultaten worden vervolgens visueel samengevat op geïntegreerde dashboards met bruikbare grafieken en tabellen.

Kwetsbaarheids- en configuratieonderzoeken zijn cruciaal voor elk beveiligingsprogramma. Door de native integratie van Qualys-resultaten via Vulnerability Management, Policy Compliance en Cloud Security Assessment binnen AWS Security Hub krijgen klanten realtime inzicht in hun actuele beveiligings- en compliancestatus, rechtstreeks in de AWS-console. Deze inzichten, opgedaan door de correlatie van Qualys-informatie met andere data in de AWS Security Hub, stellen klanten in staat om snel risico’s in hun AWS-omgeving te detecteren en snelle, geautomatiseerde herstelacties te ondernemen.

“Dankzij de AWS Security Hub kunnen bedrijven inzicht in beveiliging en compliance direct integreren in al hun ontwikkelings- en cloudprojecten”, aldus Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys Inc. “Door Qualys te integreren in de AWS Security Hub kunnen developers eenvoudig gebruikmaken van actuele inzichten over veiligheidsrisico’s, en ervoor zorgen dat hun clouds voldoen aan het beleid en de normen van het bedrijf.”

“AWS Security Hub maakt het eenvoudiger voor klanten om al hun AWS-gerelateerde beveiligings- en complianceresultaten te identificeren en beheren”, aldus Dan Plastina, vice president Security Services bij Amazon Web Services, Inc. “Gebruikers kunnen deze informatie ook combineren met aanvullende data vanuit meerdere beveiligingsdiensten, waaronder geïntegreerde Qualys Cloud Apps, om verdere inzichten en bruikbare informatie te vinden voor elke geïdentificeerde kwetsbaarheid.”

Qualys Vulnerability Management, Policy Compliance en Cloud Security Assessment zijn nu beschikbaar binnen AWS Security Hub.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!