Witold Kepinski - 15 januari 2019

Superunie, KPN, Fortinet en Simac bouwen supermarkt van de toekomst

KPN gaat een langdurige ICT-samenwerking aan met Superunie en elf aangesloten supermarktketens. Het VPN-netwerk dat de inkooporganisatie, de distributiecentra en 1100 winkels verbindt, wordt volledig vernieuwd. De capaciteit gaat twintig keer omhoog en het netwerk wordt heel schaalbaar. Per vestiging kan moeiteloos bandbreedte worden toegevoegd of teruggezet, al naar gelang de behoefte. Ook de betrouwbaarheid gaat nog verder omhoog, aldus KPN.

Het netwerk wordt daarmee tevens geschikt voor onder meer videostreaming en voip-bellen. In ketens die dat wensen komt gratis wifi. Alle winkels worden de komende twee jaar voorzien van een glasvezelaansluiting, het oude koper verdwijnt.

Hiermee is de basis gelegd voor de supermarkt van de toekomst, aldus de twee partijen. Bandbreedte is voortaan geen enkele belemmering meer. Bij de winkelformules kwam het tot nog toe regelmatig voor dat plannen voor nieuwe diensten door gebrek aan netwerkcapaciteit suboptimaal werden ingericht. Met de hoogwaardige connectiviteit kan allerlei nieuwe technologie worden uitgerold die de klantervaring zal gaan verbeteren.

Superunie, KPN, Fortinet en Simac

Superunie, KPN, Fortinet en Simac hebben hiertoe een overeenkomst gesloten. Sales director Hans Mekes van KPN spreekt van het netwerk van de toekomst. 'Met het project is een investering van 45 miljoen euro gemoeid. Vooral de verglazing met al het graafwerk dat daarbij behoort, vergt de nodige middelen. Over twee jaar zal de laatste vestiging op snelle glasvezel zijn aangesloten.'

Lees de hele business case op de site van KPN.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!