Witold Kepinski - 15 januari 2019

T-Systems besteedt mainframe diensten uit aan IBM

T-Systems besteedt een deel zijn mainframe diensten uit aan IBM zo melden diverse Duitse media. Als onderdeel van de deal zouden ongeveer 400 medewerkers in zes landen van T-Systems overstappen naar IBM.

T-Systems verkoopt geen enkel onderdeel van het bedrijf en is niet van plan om de business van mainframediensten te verlaten zo laat de dienstverlener weten. IBM neemt alleen de werknemers en de hardware over om een ??deel van deze diensten aan klanten van T-Systems te leveren. IBM ontvangt er een inkomstenaandeel voor.

De contracten met de klanten blijven ook na de deal bij T-Systems. Verder zal T-Systems klanten actieve mainframediensten blijven aanbieden. 

T-Systems benadrukt dat de rechten op zelfontwikkelde software en systeemintegratiediensten eigendom blijven van T-Systems. De hardware blijft ook in datacenters van T-Systems in Duitsland, Spanje en Zuid-Afrika. De 400 werknemers die overstappen op IBM zullen niet alleen klanten van T-Systems in de toekomst bedienen, maar ook andere IBM-klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!