Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2019

IBM en Vodafone gaan klanten samen helpen sneller te innoveren

IBM en Vodafone gaan een nieuw samenwerkingsverband aan. De partijen willen bedrijven in heel Europa helpen om sneller te kunnen innoveren en te slagen in een snel veranderende digitale wereld. Het gaat om een samenwerkingsverband met een waarde van 550 miljoen dollar.

Vodafone brengt zijn cloud- en hostingunit onder bij IBM in een acht-jarige outsourcing-deal van 550 miljoen dollar. Hierbij worden maximaal 750 Vodafone medewerkers overgeheveld naar IBM.

De bundeling van expertise is gedreven door de snelle disruptie in alle marken die maakt dat elk bedrijf tegenwoordig een technologiebedrijf moet zijn om te kunnen overleven. Organisaties moeten zich bovendien voorbereiden op de volgende golf van digitale transformatie, gedreven door AI, 5G, Edge en Software Defined Networking (SDN).

Complexiteit wegnemen

De combinatie van de multicloud-functies van IBM en vaste en mobiele technologie van Vodafone neemt de complexiteit van technologische keuzes weg bij bedrijven. De combinatie stelt hen in staat om hun gegevens en toepassingen vrij en veilig te kunnen verwerken.

Als onderdeel van de samenwerking gaat IBM managed services leveren aan de cloud en hosting business unit van Vodafone. Vodafone Business kanten krijgen per direct toegang tot het volledige cloud portfolio van IBM. Dit stelt klanten in staat gebruik te maken van de optimalsatie-, automatisering- en cognitieve mogelijkheden die IBM biedt om hun organisaties effectief te laten opereren in een cloud omgeving.

Kritieke business applicaties integreren

"Samen zullen IBM en Vodafone de kracht van de hybride cloud gebruiken om op veilige wijze kritieke business applicaties te integreren en business innovatie te drijven - van agricultuur tot de volgende generatie retail", zegt Ginni Rometty (foto), CEO van IBM.

Nick Read, CEO van Vodafone: "Deze strategische samenwerking met IBM stelt ons in staat ons te richten om onze kracht in vaste en mobiele technologieën, terwijl de profiteren van de expertise van IBM op het gebied van multicloud, AI en services. Via deze nieuwe samenwerking zullen we onze groei versnellen en de betrokkenheid van klanten vergroten terwijl de radicale vereenvoudig en efficiëntie in onze business drijven."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!