Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2019

Progress introduceert OpenEdge 12

Progress introduceert OpenEdge 12 image

Progress, leverancier van applicatieontwikkeling en digitale ervaringstechnologieën, kondigt de nieuwe release van Progress OpenEdge aan. Progress OpenEdge is een applicatie-ontwikkelingsplatform dat wereldwijd door meer dan 1.500 softwarebedrijven wordt gebruik als het platform om hun bedrijfsapplicaties mee te ontwikkelen en door meer dan 100.000 ondernemingen om de levering van bedrijfskritische applicaties te vereenvoudigen. De 12.0 release is ontwikkeld met het oog op snelheid en biedt verbetert de verwerkingscapaciteit van databases. Daarnaast biedt de release een ongeëvenaarde responsiviteit en schaalbaarheid.

"In 2023 zal 90% van alle huidige applicaties nog steeds in gebruik zijn en in de meeste applicaties is dan onvoldoende geïnvesteerd om deze te moderniseren", stelt Gartner. John Ainsworth, SVP Core Products bij Progress, voegt toe: "Wereldwijd werken veel bedrijven met bedrijfskritische applicaties die jaren geleden ontwikkeld zijn, en deze organisaties hebben moeite om continu applicatiefunctionaliteit te bieden die hen en hun klanten helpt om te voldoen aan de steeds hogere eisen die gesteld worden vanuit de organisatie.". OpenEdge 12 is ontworpen om de behoeften van bedrijfskritische applicaties te ondersteunen.

"Onze Portfolio+ klanten zijn financiële instellingen die behoefte hebben aan oplossingen die de beste prestaties leveren, veilig en continu beschikbaar zijn en daarnaast voldoen aan de meest uitgebreide wettelijke vereisten", aldus Michael Swan, Vice President of Product Engineering bij SIT. "We zijn onder de indruk van het vermogen van OpenEdge 12 om aanzienlijke prestatieverbeteringen te leveren en de focus van Progress op het continu verbeteren van de beveiliging en de beschikbaarheidsaspecten van het platform. De nieuwe containertechnologieën die beschikbaar zijn in OpenEdge 12 zijn vooral interessant nu we op weg zijn naar een klantgedreven, cloud-gebaseerd aanbod."

Prestaties en schaalbaarheid

Bedrijven worden geconfronteerd met een constant ontwikkelend databasemanagementlandschap, omdat de snelheid en het volume van databronnen zich vermenigvuldigt en de interactie tussen apparaten explodeert. Met de levering van multi-threading, server-side multi-table JOIN’s en verbeteringen in de vergrendelingstijd in OpenEdge 12, kunnen bedrijven niet alleen tot 200% meer verwerkingscapaciteit verwachten maar ook verbeteringen in onder meer de applicatieprestaties, een reductie van catastrofaal gegevensverlies bij uitval naar sub-tweede niveaus en een efficiëntere SQL-query oplossing.

OpenEdge 12 helpt organisaties om hun DevOps-team uit te bouwen tot een gestroomlijnde, flexibele eenheid. Nieuwe functies zijn onder andere de inzet van Docker-containerisatie voor de Progress Application Server (PAS) voor het OpenEdge platform, waarmee ontwikkelaars de efficiëntie van de implementatie kunnen verhogen, frequente updates en verbeteringen kunnen doorvoeren en hogere beschikbaarheid van applicaties kunnen behouden terwijl ze tegelijkertijd het resourcegebruik kunnen verbeteren. Toegang tot broncode-analysetools en verbeteringen aan de prestaties van de Profiler helpen om een stabielere en consistentere codebase te produceren voor een eenvoudigere samenwerking bij het ontwikkelen van applicaties.

Voortdurende beschikbaarheid

Het is voor bedrijven wereldwijd noodzakelijk om ‘Always on’ te zijn. Naarmate meer bedrijven de beschikbaarheid van hun bedrijfskritische applicaties en gegevens willen uitbreiden, komen ze onder enorme druk te staan om de uptime van hun systemen te garanderen. Downtime, ook als het slechts een kwestie van minuten is, kan leiden tot hoge kosten voor de onderneming. Met nieuwe functies als Replication AI-bestandstreaming, instrumentatievrije prestatie profilering en PAS voor OpenEdge HealthScanner, helpt Progress bedrijven fouten sneller op te sporen en op te lossen, ongeplande onderbrekingen van hun applicaties te minimaliseren en de uptime voor hun gebruikers te maximaliseren.

Het voortdurend ontwikkelen van de applicatiebeveiliging is van cruciaal belang voor zowel de bescherming van het systeem tegen onbevoegde gebruikers alsook om te voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals de GDPR. Ook hierop speelt Progress met OpenEdge 12 in. De nieuwe versie bevat updates voor de nieuwste versie van Spring Security en OpenSSL om de beveiliging in PAS voor OpenEdge te versterken en veilige communicatie te faciliteren. Meer beveiligde bestandsrechten op verschillende hulpprogramma’s helpt ervoor te zorgen dat geautoriseerde gebruikers toegang hebben, en problemen met hoge prioriteit worden geïdentificeerd door interne beveiligingsscans en worden aangepakt voor een betere beveiliging van de infrastructuur.

Het Progress OpenEdge 12-platform is per direct beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!