Redactie - 08 maart 2019

Twitter neemt extra maatregelen om privacy te verbeteren

Twitter gaat meer opties geven voor het rapporteren van tweets waarin persoonlijke informatie wordt gedeeld. Gebruikers kunnen nu aangeven welk type informatie er in de tweet staat die hun privacy schendt.

Met de nieuwe opties zullen gebruikers onder meer kunnen aangeven of een tweet hun contactgegevens, fysiek adres, financiële informatie of identiteitsbewijs prijsgeeft. Volgens Twitter zal de nieuwe functie het bedrijf toelaten om sneller te werken bij het weghalen van tweets die persoonlijke informatie delen.

Intimidatie tegengaan

Het is één van de manieren waarop het sociale netwerk probeert om intimidatie tegen te gaan. Eerder rolde het een gelijkaardig systeem met specifieke categorieën uit voor het rapporteren van geautomatiseerde 'bot' accounts.

Twitter staat al een tijdje onder druk voor de hoeveelheid beledigende en intimiderende berichten die gebruikers elkaar sturen. Wel is het niet meteen duidelijk hoe Twitter met deze functie zal omgaan. Je kan misschien hopen dat bepaalde rapporten zo sneller worden afgehandeld, maar het moderatiesysteem van het techbedrijf is allesbehalve transparant.

In samenwerking met Datanews

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!