Wouter Hoeffnagel - 21 maart 2019

SAS gaat samenwerking aan met NVIDIA rond deep learning en computer vision

SAS gaat een samenwerking aan met NVDIA om klanten te helpen met het toepassen van Artificial Intelligence (AI) binnen hun organisatie. De twee bedrijven gaan nauw samenwerken op het gebied van machine learning, computer vision en Natural Language Processing (NLP). De GPU’s en CUDA-X AI acceleration libraries van NVIDIA bieden ondersteuning voor de kerncomponenten van de AI-oplossingen van SAS. Daarmee kunnen organisaties AI-projecten implementeren in concrete bedrijfsprocessen en schaalbaar maken.

"AI transformeert organisaties in alle sectoren", zegt Gavin Day, senior vice president Technology bij SAS. "Advanced analytics staat aan de basis van AI. Krachtige GPU's zijn in staat om razendsnel miljoenen wiskundige bewerkingen uit te voeren. Daarmee bespoedigen ze analyseprocessen en vergroten zij de impact van AI-toepassingen. We bundelen onze krachten met NVIDIA om menselijke intelligentie aan te vullen en het volledige potentieel van AI te benutten."

Investeringen in AI versnellen

SAS en NVIDIA willen klanten helpen om hun investeringen in AI te versnellen. Hierbij richten zij zich onder meer op:

  • Zorgverleners die gebruikmaken van objectherkenning om een onderscheid te maken tussen goedaardige en kwaadaardige kankercellen.
  • Fabrikanten die gebruikmaken van computer vision om defecten of fouten te signaleren tijdens het productieproces.
  • Financiële instellingen die miljarden besparen met fraudedetectie.

"Onze samenwerking met SAS helpt klanten om de werkelijke waarde van AI voor hun organisaties te bepalen", zegt Ian Buck, vice president en directeur Accelerated Computing bij NVIDIA. "Met de technologie van NVIDIA kunnen organisaties hun volledige data science workflow versnellen."

Krachtigere modellen voor AI trainen

"Door de samenwerking met NVIDIA kunnen klanten van SAS nog krachtigere modellen voor AI trainen en operationaliseren", zegt Mark Bakker, Principal Business Solution Manager bij SAS. "Daardoor zijn ze in staat om te innoveren, nieuwe diensten te introduceren en hun winstgevendheid te vergroten."

De samenwerking met NVIDIA is onderdeel van de strategische focus van SAS op AI en machine learning. SAS heeft daarnaast aangekondigd 1 miljard dollar te gaan investeren in Artificial Intelligence (AI).

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!