Witold Kepinski - 04 april 2019

Hyperconverged infrastructuur sterk in trek

Hyperconverged infrastructuur sterk in trek image

Volgens de International Quarterly Converged Systems Tracker van International Data Corporation (IDC) steeg de marktomzet op de wereldwijde geconvergeerde systemen met 14,8% jaar-op-jaar tot 4,15 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2018 (4kw18).

"Hyperconverged infrastructuurvraag blijft de primaire motor achter de groei van geconvergeerde systemen", zegt Sebastian Lagana , research manager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "Naarmate HCI-oplossingen steeds beter in staat zijn om bedrijfskritieke werkbelastingen te beheren en tegelijkertijd de complexiteit van het datacenter te verminderen en de betaalbaarheid te bevorderen, zal het segment zijn aandeel in de totale markt van geconvergeerde systemen blijven uitbreiden."

Converged Systems

IDC's geconvergeerde systeemmarktvisie biedt drie segmenten: gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur, geïntegreerde platforms en hyperconverged systemen. De markt voor gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur genereerde in het vierde kwartaal 1,6 miljard dollar aan inkomsten, wat een jaar-op-jaar daling betekent van 6,4% en 38,6% van de totale omzet van geconvergeerde systemen. Geïntegreerde platforms De omzet daalde in 4Q18 jaar op jaar met 8,4% en genereerde een omzet van 619 miljoen dollar. Dit was 14,9% van de totale omzet van geconvergeerde systemen. De omzet van hyperconverged-systemen groeide in het vierde kwartaal met 57,2% jaar-op-jaar, met een opbrengst van 1,9 miljard dollar. Dit bedroeg 46,5% van de totale markt voor geconvergeerde systemen.

Hyperconverged

DC biedt twee manieren om technologieleveranciers te rangschikken binnen de markt met hyperconverged systemen: door het merk van de hyperconverged-oplossing of door de eigenaar van de software die de hyperconverged core-mogelijkheden biedt. Rankings op basis van een merkweergave van de markt zijn te vinden in de eerste tabel van dit persbericht en ranglijsten op basis van de eigenaar van de hyperconverged software zijn te vinden in de tweede tabel. Beide tabellen bevatten dezelfde software en hardware, sommerend tot dezelfde marktomvang.

Wat betreft de merkbeschouwing van de hyperconverged-systemenmarkt, was Dell, Inc. de grootste leverancier in 4Q18 met een omzet van 552,4 miljoen dollar en een marktaandeel van 28,6%. Nutanix genereerde 284,9 miljoen dollar aan merkgerelateerde inkomsten, wat 14,8% van de totale HCI-markt vertegenwoordigt tijdens het kwartaal en 49% van de totale HCI-opbrengsten gegenereerd door de verkoop van systemen met Nutanix-software. HPE was de op twee na grootste merk-HCI-leverancier met een omzet van 104,9 miljoen dollar en een marktaandeel van 5,4%.

Dell vertegenwoordigt de gecombineerde inkomsten voor Dell en EMC voor alle getoonde kwartalen.

Vanuit het gezichtspunt van software-eigendom van de markt vertegenwoordigden systemen met VMware hyperconverged software 734,9 miljoen dollar in totale omzet van het vierde kwartaal van de leverancier of 38,1% van de totale markt. Systemen met Nutanix hyperconverged software vertegenwoordigden 576,2 miljoen dollar in de omzet van het vierde kwartaal of 29,8% van de totale markt. Beide bedragen vertegenwoordigen de verkoop van alle HCI-software en -hardware, ongeacht de merknaam

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!