Wouter Hoeffnagel - 24 april 2019

OutSystems en Quatronic gaan partnership aan

OutSystems, leverancier van low-code platform, gaat een partnership aan met Quatronic. Quatronic gaat het OutSystems-platform inzetten om klanten te helpen hun digitale transformatie te versnellen. Quatronic heeft onlangs haar eerste project afgerond en daarmee 60 procent winst in procesefficiëntie gerealiseerd voor SMART AIS.

Het OutSystems-platform is gebruikt als framework waarmee Quatronic succesvol haar eerste schaalbare project voor SMART Asset Integrity Solutions voltooide. SMART AIS is gespecialiseerd in asset-integriteit, 3D-laser scanning en inspectiediensten. De innovatie- en digitalisatiestrategie van SMART AIS is uitgevoerd door een web-based asset management en offline tablet inspectie-oplossing te ontwikkelen. Deze oplossing levert 60 procent winst in procesefficiëntie op en zorgt dat SMART AIS een hogere kwaliteit van inspectie en ondersteuning voor haar klanten realiseert.

'Significante rol in digitale transformatie'

Rob van den Broek, mede-oprichter van Quatronic: "De rol van IT in organisaties is veranderd van het ondersteunen van bedrijfsoperaties naar een manier om het bedrijf strategisch te differentiëren van de concurrentie. Bij Quatronic geloven we dat organisaties die niet digitaal transformeren het onderspit delven in de steeds meer software-gedreven wereld. Wij geloven dat low-code een significante rol speelt in het realiseren van digitale transformatie. Het OutSystems-platform is het beste low-code-platform in de markt. Dit zie je ook terug in hoe analisten, zoals Gartner, het platform beoordelen in vergelijking met andere platformen."

Wouter van der Meij, mede-oprichter van Quatronic: "De veranderende rol van IT vereist een andere kijk op software-ontwikkeling. We zijn geïnspireerd door de principes van Jidoka en Just-in-Time in de auto-industrie. Deze principes kunnen een game changer zijn als je ze toepast in software-ontwikkeling. Door waar mogelijk te standaardiseren is er meer tijd voor het ontwikkelen van features die extra waarde bieden, terwijl de kwaliteit hoog blijft. Met het OutSystems-platform hebben we de mogelijkheid om onze visie in de praktijk te brengen."

'Differentiëren met applicatieontwikkeling'

Stef Koopman Senior Director Channel & Alliances Benelux bij OutSystems: "Quatronic is een partner die echt uitstraalt wat bij OutSystems past: grenzen verleggen. Software-ontwikkeling maakt momenteel een grote transitie door, dat hebben ze goed in de gaten. Ze grijpen de nieuwe mogelijkheden van ons platform met beide handen aan om meer software van hoge kwaliteit te ontwikkelen dan voorheen mogelijk was. Differentiëren met applicatieontwikkeling is dé visie die zowel wij als Quatronic omarmen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!