Witold Kepinski - 23 mei 2019

Veeam lanceert vernieuwde Availability Orchestrator

Veeam lanceert vernieuwde Availability Orchestrator image

Veeam Software, speler in back-up oplossingen die Cloud Data Management biedt aan meer dan 350.000 organisaties wereldwijd, heeft de algemene beschikbaarheid van nieuwe Veeam Availability Orchestrator v2 aangekondigd. De aankondiging werd gedaan tijdens het VeeamON 2019 event dat plaatsvindt in Miami.

De meest recente versie breidt de krachtige orchestration- en automation-mogelijkheden uit voor een bredere set applicaties en virtual machines (VM’s). Hiermee spelen organisaties in op verschillende operationele en disaster recovery- en datamigratiescenario’s. Niet eerder waren organisaties zo afhankelijk van hun data. Toch was disaster recovery (DR) volgens Veeam tot nu alleen haalbaar voor de grootste bedrijven of de meest kritische applicaties. Dankzij de unieke en uitgebreide mogelijkheden binnen Veeam Availability Orchestrator v2 maakt het Veeam Availability Platform brede DR, operationele recovery en platformmigraties nu beschikbaar voor elke organisatie die gebruikmaakt van Veeams bewezen back-up- en replicatiemogelijkheden zo meldt Veeam.

Orchestrator 

“Onze nieuwe versie van Veeam Availability Orchestrator maakt een eind aan moeizame handmatige processen door te voorzien in betrouwbare, georkestreerde recovery van productie-VM’s. Daarbij maakt het niet uit of ze worden beschermd door back-ups of replicaties”, aldus Danny Allan, Vice-President of Product Strategy van Veeam. “Hieronder valt ook de mogelijkheid om snel en efficiënt gebruik te maken van beschermingsdata om zo recoverability en compliance te bewijzen, ongeacht of de standaarden waaraan moet worden voldaan, intern of door regelgevingen als HIPAA, SOX, GDPR en andere worden opgelegd.”

Disaster Recovery

Circa tachtig procent van de bedrijven kreeg de afgelopen twee jaar met een incident te maken, waarvoor een IT Disaster Recovery plan nodig was. Het is van groot belang dat bedrijven zichzelf beschermen en zich goed voorbereiden om elke soort downtime aan te kunnen. Klantonderzoek van Veeam laat namelijk zien dat downtime van slechts één bedrijfskritische applicatie een organisatie gemiddeld meer dan 102.000 dollar per uur kost. De mogelijkheid om nu complete omgevingen – en ook individuele workloads van back-ups – automatisch op compleet georkestreerde wijze te testen, te documenteren en te herstellen, zorgt voor een flinke verlaging van de total cost of ownerschip (TCO) van DR. Met deze nieuwe versie van Veeam Availability Orchestrator heeft Veeam DR gedemocratiseerd door organisaties van elke omvang de mogelijkheid te geven uitgebreide en compliant DR te realiseren voor al hun applicaties en data – ongeacht hoe ze beschermd zijn

Overige features van Veeam Availability Orchestrator v2 

Eenvoudiger bewijzen – en waar nodig proactief oplossen – van het voldoen aan service level agreements (SLA’s) voor interne en externe compliance-regelgeving en -audits met verbeterde rapportage- en compliance-mogelijkheden.  

Automatisch gebruikmaken van zowel back-up- als replicabeschermingsdata voor usercases naast recovery-verificatie, zoals DevOps, patch- en upgradetesting, analytics etc.  

Verschillende bedrijfsafdelingen, applicatie-eigenaren en operationsteams voorzien van hun eigen, beveiligde toegang tot orkestratieplanning en testing-resources via geavanceerde delegering en role-based access control (RBAC).

Beschikbaarheid

Veeam Availability Orchestration v2 is nu beschikbaar. Meer weten? Ga naar https://www.veeam.com/availability-orchestrator.html.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!