Wouter Hoeffnagel - 22 mei 2019

Veeam realiseert meer dan een miljard dollar omzet uit jaarlijkse deals

Veeam realiseert meer dan een miljard dollar omzet uit jaarlijkse deals image

Veeam Software ziet zijn omzet uit jaarlijkse teams stijgen tot meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar. De leverancier van back-upoplossingen heeft inmiddels meer dan 350.000 klanten en noteert gemiddeld meer dan vierduizend nieuwe klanten per maand.

Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en EVP Sales & Marketing van Veeam: "Veeam is als het ware de oprichter van de VMware-back-upmarkt en is al meer dan tien jaar de marktleider. De eerste doelstelling van Veeam is nu gerealiseerd en ik ben er trots op dat we de mijlpaal van 1 miljard dollar in deals hebben behaald. In 2013 voorspelde ik al dat we deze mijlpaal binnen zes jaar zouden behalen en dat is dus ook gebeurd. Maar de markt verandert. Back-up speelt nog steeds een zeer belangrijke rol, maar steeds meer klanten bouwen hybrid clouds met AWS, Azure, IBM en Google, en vragen om meer dan alleen back-up. Om succesvol te blijven, moet Veeam mee veranderen. Dankzij zijn meer dan 64.000 channel- en serviceproviderpartners en het grootste ecosysteem van technologiepartners, waaronder Cisco, HPE, NetApp, Nutanix en PureStorage, bevindt Veeam zich in de beste positie om het domineren van de nieuwe clouddatamanagementmarkt te realiseren."

Back-up-, recovery- en replicatieoplossingen

Veeam levert back-up-, recovery- en replicatieoplossingen. In het begin richtte het bedrijf zich op servervirtualisatie voor VMware-omgevingen, maar de laatste jaren heeft Veeam dit kernaanbod uitgebreid. Het bedrijf voorziet nu ook in integratie met meerdere hypervisors, fysieke servers en endpoints, alsmede in op public en SaaS gebaseerde workloads in samenwerking met cloud-, storage-, server-, HCI- en applicatievendoren.

In januari 2019 introduceerde Veeam Veeam Availability Suite 9.5 Update 4 waarmee het bedrijf voorziet in nieuwe mogelijkheden voor cloudmigratie en cloudmobiliteit, cloud-native back-up, kosteneffectieve dataretentie, overdraagbare cloud-ready licenties, security en data-governance, en oplossingen die het voor serviceproviders makkelijker maken om Veeam-diensten aan te bieden. Ook kondigde het bedrijf in mei 2019 het nieuwe with Veeam-programma aan, waarin Veeam samenwerkt met de grootste leveranciers van enterprise storage en hyper-converged infrastructures (HCI). Doel van het programma is om klanten te voorzien van uitgebreide, secundaire storageoplossingen die Veeam-software combineren met storage- en HCI-hardware en beheerstacks. Onder meer ExaGrid en Nutanix zullen hier deel van uitmaken.

Meerwaarde aan klanten leveren

Timashev: "Vanaf dag 1 hebben we ons op partnerships gericht om zo meerwaarde aan klanten te leveren. Door samen te werken met onze storage- en cloudpartners, bieden we keuze, flexibiliteit en waarde voor alle klanten, ongeacht hun omvang. Het nieuwe with Veeam-programma is de ultieme belichaming van deze aanpak en deze strategie helpt ons om ons leiderschap verder te vergroten."

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!