Witold Kepinski - 24 mei 2019

Veeam lanceert with Veeam programma voor secondary storage

Veeam lanceert with Veeam programma voor secondary storage image

Veeam Software, speler in back-upoplossingen die Intelligent Data Management mogelijk maken, onthult zijn nieuwe initiatief voor het leveren van uniforme oplossingen die meer opties bieden voor klanten: het ‘with Veeam’-programma. Veeam werkt daarvoor samen met de grootste leveranciers van enterprise storage en hyper-converged infrastructures (HCI). Doel van het programma is om klanten te voorzien van uitgebreide, secundaire-storageoplossingen die Veeam-software combineren met toonaangevende storage- en HCI-hardware en beheerstacks. Onder meer Nutanix en ExaGrid zullen hier deel van uitmaken.

Veeam heeft nauw samengewerkt met zijn strategisch-technologische alliantiepartners om klanten te voorzien van flexibele implementatieopties die continu hebben geleid naar een hoger niveau van integratie. Met behulp van Veeam-API’s is het voor het brede partnerecosysteem mogelijk om complete oplossingen te bouwen, die worden ondersteund door het Veeam Availability Platform. Sommige van die partners integreren zowel primaire als secundaire storage met de toonaangevende databeheerstack van Veeam. Het ‘with Veeam’-programma bouwt voort op deze strategie door partners te voorzien van bredere en diepere integratiepunten, zodat zij snel en eenvoudig een secundaire-storageoplossing als uniforme full-stack kunnen leveren. Deze full-stack is eenvoudig aan te schaffen, te schalen, te implementeren en te beheren. Daarmee hebben klanten toegang tot verschillende opties voor hun behoeften op het gebied van databescherming.

Data Protection

“Om de behoeften van onze gezamenlijke klanten beter te bedienen, is het altijd onze strategie geweest om open en agnostisch te zijn door te werken met een breed ecosysteem van partners”, zegt Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en EVP Sales & Marketing van Veeam. “Met de aankondiging van ons ‘with Veeam’-programma tillen we die strategie naar een hoger niveau. Zo helpen we organisaties het niveau van databescherming, dataretentie, databeschikbaarheid en databeheer te bereiken, waar de business om vraagt. Nutanix en ExaGrid kondigden hun respectievelijke ‘Nutanix Mine with Veeam’ en ‘ExaGrid Backup with Veeam’ enkele weken geleden al aan. Voor partners is dit een eenvoudige manier om een uniform aanbod met Veeam te bouwen, en we verwachten in de toekomst nog meer oplossingen aan te kondigen.”

Formats & Features

Afhankelijk van de integratiemogelijkheden van partners en hun klantsegmenten bieden de uniforme ‘with Veeam’-oplossingen verschillende formats en features die aansluiten op de behoeften van verschillende marktsegmenten, inclusief:

opties voor scale up en scale out, die tegemoetkomen aan een grote verscheidenheid van omgevingsomvang; ook biedt het Veeam Availability Platform een consistente set recovery-mogelijkheden;

compute en storage van de juiste omvang, die aansluit op de retentie-, recovery- en Availability-doelstellingen, alsook op de SLA-verwachtingen van de businessunits;

één SKU die geïnstalleerde hardware en software van de juiste omvang bevat; eenvoudige beschikbaarheid van de prijslijsten van infrastructuurleveranciers die veel kopers en resellers al gebruiken; en vaste points of contact voor support.

Cloud Service Providers

Om deze keuzeflexibiliteit te kunnen aanbieden, alsook de opties om Veeam-software af te nemen via traditionele licenties of in abonnementsvorm, of via het wereldwijde netwerk van VCSP-partners (Veeam Cloud Service Providers), worden sommige ‘with Veeam’-oplossingen direct via een infrastructuurpartner aangeboden. Andere oplossingen zijn verkrijgbaar via verschillende distributie- en/of internationale systeemintegrators, afhankelijk van de locatie of het partnernetwerk.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!