Wouter Hoeffnagel - 04 juni 2019

Twitter neemt Britse startup Fabula AI over

Twitter neemt Fabula AI over. Het social media-bedrijf wil de technologie van deze Britse startup inzetten om misinformatie en spam tegen te gaan.

Fabula AI is een startup die machine learning technologie heeft ontwikkeld waarmee valse informatie kan worden opgespoord terwijl het zich op internet verspreid. Twitter wil deze technologie inzetten om effectiever misinformatie tegen te gaan. Dit is een belangrijk focuspunt voor Twitter; het social media-platform maakte in juli 2018 bekend 70 miljoen verdachte accounts te sluiten tijdens een opschoonronde.

Het personeel van Fabula treedt in dienst bij Twitter en wordt opgenomen in een nieuwe onderzoeksgroep die onder leiding komt te staan van Twitter's senior director of engineering Sandeep Pandey. Deze groep onderzoekt nieuwe manieren om machine learning toe te passen binnen AI-systemen van Twitter. Michael Bronstein, medeoprichter van Chief Scientist bij Fabula, gaat leiding geven aan een onderzoek gericht op de inzet van 'graph deep learning', waarbij deep learning wordt toegepast op grafieken. Hij behoudt daarnaast zijn huidige positie als bestuursvoorzitter voor machine learning en patroonherkenning bij het Britse Imperial College London.

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!